Saistībā ar Merkeles lidmašīnas problēmām sabotāžas iespējamību noraida (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Angela Merkele.
Angela Merkele. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas valdība sākusi izmeklēšanu, vai kancleres Angelas Merkeles lidmašīnas tehniskajām problēmām ceļā uz G20 samitu Argentīnā nav noziedzīga izcelsme, vēsta Vācijas mediji; vēlāk Vācijas gaisa spēki sabotāžas iespējamību noraidīja.

 Vācijas valdība sākusi izmeklēšanu, vai kancleres Angelas Merkeles lidmašīnas tehniskajām problēmām ceļā uz G20 samitu Argentīnā nav noziedzīga izcelsme, vēsta Vācijas mediji.

Valdības lidmašīna "Airbus A340-300", kas nosaukta par "Konrad Adenauer" Vācijas pirmā pēckara kanclera vārdā, ceturtdien veica ārkārtas nolaišanos Ķelnē tehniskas problēmas dēļ. Rezultātā Merkele nokavēs G20 samita atklāšanu.

Šis incidents tiek izmeklēts kā iespējamais noziegums, atsaucoties uz avotiem drošības dienestos, piektdien vēsta laikraksts "Rheinische Post".

Avoti valdībā skaidroja, ka šādos gadījumos parasti tiek veikta izmeklēšana, kur tiek apsvērtas visas iespējas.

Vācijas gaisa spēki paziņoja, ka lidmašīnas tehniskā problēma nav sabotāžas rezultāts.

"Nav absolūti nekādu pazīmju par noziedzīgu kontekstu," pavēstīja Luftwaffe preses pārstāvis.

Kā paziņoja par kancleres lidmašīnām atbildīgās speciālās vienības komandieris, problēmas izraisīja viena elektronikas bloka komponenta nenostrādāšana.

"Tā bija klasiska viena komponenta nenostrādāšana, kas mūsdienās var notikt jebkurā laikā," sacīja vienības komandieris Gvido Henrihs, piebilstot, ka problēma ir atrisināta.

"Komponents ir nomainīts, mašīna strādā," sacīja Henrihs, piebilstot, ka incidentā nav radušās nekādas briesmas.

Merkeli nakti aizvadīja viesnīcā Bonnā un no rīta ar gaisa spēku lidmašīnu devās uz Madridi, no kurienes tālāk ar aviokompānijas Iberia reisu izlidoja uz Buenosairesu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu