Ukraina aizliedz iebraukt valstī 16 līdz 60 gadus veciem vīriešiem no Krievijas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Zumapress/AP/Scanpix

Ukraina aizliegusi iebraukt valstī 16 līdz 60 gadus veciem vīriešiem no Krievijas, kā arī Krievijas pilsoņiem, kas nevar apstiprināt brauciena mērķi, piektdien paziņojušas amatpersonas.

Ukrainas robežsardzes dienests sanāksmē piektdien paziņoja, ka visiem Krievijas pilsoņiem vīriešiem vecumā no 16 līdz 60 gadiem aizliegts iebraukt Ukrainā, kamēr būs spēkā karastāvoklis.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sanāksmē sacīja, ka pasākumu mērķis ir nepieļaut, ka Krievija izveido privātas armijas Ukrainas teritorijā.

Kā pavēstīja robežsardzes dienesta preses pārstāvis Andrejs Demčenko, tāpat robežsargi neielaidīs valstī Krievijas pilsoņus, kuri nevar apstiprināt brauciena mērķi.

Viņš sacīja, ka visos robežpunktos tiek īstenota pastiprināta robežas kontrole un atbilstoši likumam par karastāvokļa tiesisko režīmu darbojas arī īpašs iebraukšanas-izbraukšanas režīms.

"Ārzemniekiem un personām bez pilsonības, tajā skaitā Krievijas pilsoņiem, šķērsojot robežu, robežsargi veic pastiprinātu intervēšanu. Tāpat tiek noteiktas riska grupas, kuras var būs saistītas ar destabilizējošiem pasākumiem Ukrainā. Tāpēc mēs pārbaudām viņu iepriekšējos braucienus uz Ukrainu, vai viņi nav pārkāpuši Ukrainas likumus, nav apmeklējuši pagaidu okupētās teritorijas," pavēstīja Demčenko.

Pēc viņa teiktā, starp noteiktajām riska grupām vislielākā uzmanība tiek pievērsta Krievijas pilsoņiem, kuri "var izveidot noteiktas šūniņas, kuras nākotnē var veikt destabilizējošus pasākumus Ukrainas interešu graušanai".

Kā tīmekļa medijam "Meduza" apliecinājuši vairāki Krievijas pilsoņi Kijevas lidostā, Ukrainā netiek ielaisti ne tikai vīrieši, bet arī sievietes.

»Krievijas sagūstītie ukraiņu jūrnieki nogādāti Maskavā

Spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās pieaugusi kopš svētdienas, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Ukrainas parlaments pirmdien atbalstīja prezidenta rīkojumu noteikt karastāvokli uz 30 dienām desmit pierobežas apgabalos. Karastāvoklis ļauj mobilizēt civiliedzīvotājus, kontrolēt medijus, ierobežot demonstrācijas un īstenot citus drošības pasākumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu