Kaspars Bērziņš traumas dēļ nepalīdzēs mačā ar Slovēniju; izlasei pievienojas Dairis Bertāns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns pastiprinājis valstsvienības sastāvu pirms gaidāmās Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēles pret Eiropas čempioni Slovēniju.

Kā ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS), Bertāns ieradies Latvijā un piektdien aizvadījis treniņu kopā ar valstsvienību, bet sestdien valstsvienība dosies uz Slovēniju. Līdz ar to mājās paliks ceturtdien valstsvienībā debitējušais aizsargs Mācis Vītols.

Savukārt traumu guvis centra spēlētājs Kaspars Bērziņš, bet savainojumu izdziedējis Ronalds Zaķis, tādējādi garajā galā pieejamo spēlētāju skaits nav mainījies.

"Bērziņa savainojums ir nopietns un tas ir nepatīkams pārsteigums. Labi, ka atpūtas dienas gājušas labumā Zaķim, kurš piektdien trenējās un varēs doties līdz uz spēli Slovēnijā. Viena izmaiņa būs arī ārējā līnijā - pēc ceturtdien Kauņā notikušās Eirolīgas spēles mums pievienojies Bertāns, kurš divpadsmitniekā aizstās Vītolu," LBS citē komandas galvenā trenera Arņa Vecvagara teikto.

Latvijas valstsvienība, aizvadot vāju ceturto ceturtdaļu, ceturtdien nākamā gada PK kvalifikācijas Eiropas zonas otrā posma I apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 75:84 zaudēja Melnkalnei. Savukārt slovēņi ar 54:82 piekāpās Ukrainai.

"Ceturtdien notikušās spēles Ukraina - Slovēnija iznākums rada mānīgu priekšstatu par Slovēnijas izlases varēšanu. Ukraiņi ļoti jaudīgi sāka, labi trāpīja tālmetienus un guva daudz vieglos punktus ātrajās pārejās. Pēc pirmajām neveiksmēm slovēņi spēja atgūties, taču mājinieki nospēlēja ļoti stabili, neļaujot panākt lūzumu un atvēsinot pretinieku entuziasmu. Skaidrs, ka savā laukumā Slovēnijas basketbolistiem motivācija būs daudz augstākā līmenī, turklāt labiem basketbolistiem parasti nemēdz būt divas neveiksmīgas spēles pēc kārtas. Jābūt gataviem nopietnai cīņai," skaidro Vecvagars.

"Mūsu uzdevums - saglabājot Rīgā nodemonstrēto cīņassparu, jāizlabo pieļautās kļūdas. Pirmkārt, tas attiecas uz cīņu par atlēkušajām bumbām, kurā jāpiedalās visam piecniekam. Visi var spēlēt labāk un centīsies to izdarīt," pauž Latvijas izlases stūrmanis.

Bertāns pārstāv ULEB Eirolīgas itāļu vienību Milānas "AX Armani Exchange". Iepriekšējā sezonā viņš ar Milānas komandu kļuva par Itālijas čempionu, bet latvietim šī ir otrā sezona "AX Armani Exchange" kluba rindās.

Pašreizējā Latvijas izlases modelī viņš ir viens no potenciālajiem komandas līderiem. Šosezon Bertāns desmit Eirolīgas mačos guvis vidēji 6,8 punktus, kamēr Itālijas čempionātā latvietim vidēji 6,5 punkti.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem seko Melnkalne, Latvija un Ukraina. Tikmēr Slovēnija iekrājusi divas uzvaras deviņos mačos.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu