"Microsoft" kļūst par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu, pirmoreiz astoņu gadu laikā pārspējot "Apple" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Microsoft" ģenerāldirektors Satjas Nadellas
"Microsoft" ģenerāldirektors Satjas Nadellas Foto: AP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Microsoft" piektdien kļuva par pasaulē vērtīgāko kompāniju, kuras akcijas tiek kotētas biržā, un pirmoreiz astoņu gadu laikā atņēma šo godu ASV uzņēmumam "Apple"

Ņujorkas biržas indekss "Nasdaq Composite" pieauga par 0,8% tirdzniecības sesijā, kura kļuva ievērojama ar to, ka "Microsoft" apsteidza "Apple" tirgus kapitalizācijas ziņā.

"Microsoft" akcijas cena kāpa par 0,6%, palielinot uzņēmuma vērtību līdz 851,2 miljardiem ASV dolāru, kas izrādījās par apmēram četriem miljardiem dolāru lielāka nekā "Apple", kura akcijas cena saruka par 0,5%.

"Microsoft" perspektīvas bija izskatījušās slikti vēl pirms dažiem gadiem, kad samazinājās par operētājsistēmas "Windows" licencēm gūtie ienākumi, krasi sarūkot personālo datoru noietam.

"Microsoft" sava ģenerāldirektora Satjas Nadellas vadībā tomēr panāca stabilitāti, fokusējoties uz mākoņdatošanu, un noslēdzot šajā jomā ilgtermiņa biznesa līgumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu