97 Eiropas Parlamenta deputāti, tostarp pieci no Latvijas, aicina noteikt sankcijas pret Krieviju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

97 Eiropas Parlamenta deputāti piektdien aicināja Eiropas Savienības (ES) augsto pārstāvi ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Federiku Mogerīni un visus Eiropas valdību līderus noteikt mērķētas sankcijas pret Krieviju.

Deputātu parakstītajā vēstulē tika atgādināts, ka 25. novembrī Krievijas kuģis ar spēku neļāva trim Ukrainas jūras spēku kuģiem izbraukt caur Kerčas šaurumu. Gan kuģi, gan to apkalpju locekļi tika aizturēti, un divu kuģu apkalpju locekļi ir apcietināti Krievijā uz 60 dienām.

Šis incidents nav izolēts un tas ir noticis pēc Krimas nelikumīgās aneksijas, finansiāla un militāra atbalsta turpināšanas kaujām Doņeckā un Luhanskā, kā arī šajos apgabalos sarīkotu nelikumīgu vēlēšanu atbalstīšanas un atzīšanas, un tilta uzcelšanas pār Kerčas šaurumu, teikts vēstulē.

Notikumu attīstība pagājušajā nedēļas nogalē ir uzskatāma par daļu no plašākas stratēģijas saspīlējuma eskalēšanai un uzkurināšanai starp Krieviju un Ukrainu, par starptautisko noteikumu un vienošanos kliedzošu un provokatīvu pārkāpumu un par tiešu draudu mūsu pašu mieram un drošībai, teikts vēstulē.

"[Krievijas prezidenta Vladimira] Putina agresiju nevar atstāt bez atbildes. Mēs, apakšā parakstījušies Eiropas Parlamenta locekļi, tāpēc aicinām Augsto pārstāvi Mogerīni un visus Eiropas valdību līderus noteikt mērķētas sankcijas pret Krieviju. Eiropa nevar un nedrīkst atļauties palikt malā, kamēr prezidents Putins lēni, bet nemitīgi drupina uz noteikumiem balstītas starptautiskās kārtības pamatu," rakstīts deputātu vēstulē.

Starp vēstules parakstītājiem ir pieci Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas – četri Eiropas Tautas partijas (EPP) pārstāvji Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, un Roberts Zīle no Eiropas Konservatīvo un reformistu politiskās grupas (ECR).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu