Francijā otro nedēļu protestē pret degvielas sadārdzināšanos; policija pielieto asaru gāzi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/EPA/Scanpix

Francijas policija sestdien pielietojusi asaru gāzi pret protestētājiem, kas mēģinājuši izlauzties cauri nožogojumiem Elizejas laukos Parīzē.

Francijas premjerministrs Eduārs Filips pavēstīja, ka Parīzē aizturēti 16 cilvēki. Amatpersonas bažījas, ka galēji labējie un galēji kreisie grupējumi plāno iefiltrēties "dzelteno vestu" protestos pret degvielas nodokļa palielināšanu.

Pēc iekšlietu ministra Kristofa Kastanēra teiktā, Elizejas laukos bijuši 200 "mierīgi demonstranti, bet 1500 aģitatori ārpus drošības perimetra ieradušies kauties".

Elizejas laukos sestdien izvietoti tūkstošiem policistu, lai mēģinātu savaldīt protestētājus. Uzstādīti nožogojumi, bet bankas, vīna veikali un kafejnīcas tuvējās ielās aizsedz logus.

Filips paziņoja, ka visā Francijā protestē 36 000 cilvēku, tostarp 5500 Parīzē.

Fotogalerija: Francijā turpinās protesti pret degvielas nodokļa palielināšanu

"Dzeltenās vestes" aicinājušas sestdien uz jaunām demonstrācijām un ceļu blokādēm visā Francijā, tostarp galvaspilsētā, kur protesti pagājušajā nedēļas nogalē pārauga vardarbībā.

Pirms divām nedēļā Francijā sākās protesti pret degvielas nodokļa paaugstināšanu. Protestiem turpinoties, izveidojusies plaša opozīcijas fronte pret centrisko prezidentu Emanuelu Makronu.

Protestu laikā vairāki simti cilvēki guvuši ievainojumus vai aizturēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu