"Saplēstas drēbes, pamatīga brūce sēžamvietā, bailes no suņiem." Pārdaugavā garāmgājēju sakož suns (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žogs ar plāksnīti "Uzmanību, nikns suns!"
Žogs ar plāksnīti "Uzmanību, nikns suns!" Foto: Ieva Lūka/LETA

Kādu ļoti nepatīkamu starpgadījumu piedzīvojusi Emīla Dārziņa mūzikas skolas pasniedzēja Pārdaugavā, kad viņai uzbrucis satrakojies suns, vēsta raidījums Bez Tabu

Suns sievietei uzbrūcis darba dienas vakarā, kad skolotāja devusies uz sabiedrisko transportu gar skvēru, kas atrodas Kalnciema un Slokas ielas krustojumā.

Suns turp izvests pastaigāties, garāmgājējai nav ne jausmas, kāpēc dzīvnieks viņai uzbrucis. Pirmais, ko sieviete sajutusi, bijis kodiens dibenā, tad, kā viņa stāsta, ar rokās esošo somu sekojis mēģinājums uzbrucēju atvairīt. Dzīvnieks, zobus atņirdzis, tēmējis viņai sejā.

"Visnepatīkamākais ir tas, ka visu redzēja suņa saimnieki. Viņi vienkārši stāvēja un skatījās. Ja manā vietā būtu bērns, jo tie te katru dienu staigā daudz, tas būtu beidzies ar slimnīcu!" stāsta sakostā sieviete Baiba.

Galu galā, saimnieki suni atsaukuši un aizgājuši. Cietusī policiju nesauc, jo uzskata, ka tam nav jēgas. Policija, viņasprāt, atbrauktu jau tad, ka cilvēki, kuriem pieder dzīvnieks, jau sen būtu aizgājuši, viņus atrast neizdotos. 

"Godprātīgiem suņa īpašniekiem pašiem būtu jāziņo policijai par notikušu. Ja ir cietušie, ar viņiem ir iespēja noslēgt izlīgumu un atlīdzināt zaudējumus, izdevumus par ārstēšanos," skaidro Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Šajā gadījumā suņa īpašnieki, visticamāk, izspruks sveikā, lai arī viņiem draudētu administratīvā atbildība.

»Vai zāle zaļāka kaimiņa sētā? Padomi, kā rīkoties, ja sunim patīk klaiņot 

Kinoloģe Ilze Fogele atzinīgi novērtē to, ko sieviete darījusi, lai sevi pasargātu. Vispareizākais ir negriezt sunim muguru, ja rokās ir kaut vai ūdens pudele, to turēt priekšā, lai uzbrukuma gadījumā dzīvnieks kostu tajā. Kinoloģe vērš uzmanību arī uz to, ka ne vien suņa īpašniekam ir jāskatās, ko dara dzīvnieks, bet arī garāmgājējiem. Ja redzi, ka suns skrien, paej malā, apstājies. Kā arī bērnu vecāki nedrīkst atvases laist tuvu svešam dzīvniekam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu