Protestos Francijā cietuši 133 cilvēki, tai skaitā 23 policisti; Makrons rīko ārkārtas drošības apspriedi (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Francijā vardarbīgos protestos pret degvielas nodokļa palielināšanu un dzīves dārdzību cietuši 133 cilvēki, tai skaitā 23 policisti, bet 412 cilvēki aizturēti un 378 no viņiem noteikts apcietinājums, svētdien paziņojusi Francijas policija.

Parīzes policija sestdien laida darbā asaru gāzi un ūdensmetēju pret protestētājiem, kas mēģināja izlauzties cauri nožogojumiem Elizejas laukos. Pilsētā tika slēgtas desmitiem ielu un vairākas metro stacijas.

Prezidents Emanuels Makrons svētdien rīko ārkārtēju drošības apspriedi ar premjerministru Eduāru Filipu un iekšlietu ministru Kristofu Kastanēru, brīdinot, ka nemieru vaininiekiem nāksies atbildēt par nodarīto.

Video: Protestos Francijā cietuši 133 cilvēki, tai skaitā 23 policisti

"Dzelteno vestu" protestos, kas izvērsās vardarbībā, cietuši tūristu iecienītākie Francijas galvaspilsētas rajoni. Protestētāji dedzināja automašīnas, izsita skatlogus, izlaupīja veikalus, apmētāja ar akmeņiem policiju un apkrāsoja Triumfa arku ar daudzkrāsainiem grafiti, ko pilsētas saimniecisko dienestu darbinieki svētdien pūlas notīrīt. "Dzeltenās vestes uzvarēs!" - vēsta viens no protestu dalībnieku atstātajiem uzrakstiem.

Fotogalerija: Protesti pret degvielas sadārdzināšanos Parīzē

Elizejas lauku, Triumfa arkas un Tilerī dārza apkaimē ielas piemētātas ar atkritumiem, ielu malās redzamas izdegušas automašīnas, daudzas fasādes apkrāsotas ar uzrakstiem.

Pretstatā Parīzei citviet Francijā protesti sestdien noritējuši lielākoties mierīgi.

Protesti pret degvielas nodokļa paaugstināšanu Francijā sākās pirms divām nedēļām. Protestiem turpinoties, izveidojusies plaša opozīcijas fronte pret centrisko prezidentu Makronu.

Francijas amatpersonas bažījas, ka "dzelteno vestu" protestos plāno iefiltrēties galēji labējie un galēji kreisie grupējumi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu