Saeimas komisija plāno līdz 2022. gadam palielināt pieļaujamo virsstundu skaitu mediķiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārsti operāciju zālē. Ilustratīvs attēls.
Ārsti operāciju zālē. Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija plāno līdz 2022. gadam palielināt pieļaujamo virsstundu skaitu mediķiem, liecina šīs dienas komisijas balsojums par periodu, līdz kuram pieļaut mediķiem lielāku virsstundu skaitu nekā paredz Darba likums.

Kā komisijas sēdē sacīja deputāte, veselības ministre Anda Čakša (ZZS), Veselības ministrijas (VM) piedāvājums paredz atļaut mediķiem strādāt 16 virsstundas nedēļā, kas ir divreiz vairāk nekā to paredz Darba likums.

Deputāti šodien vēl nebalsoja par konceptuālu priekšlikuma atbalstu, kā arī par likumprojekta steidzamības noteikšanu, jo bija nepieciešams vienoties par periodu, līdz kuram tiks palielināts pieļaujamo virsstundu skaits mediķiem, kā arī redakcionāli precizēt priekšlikumu.

Vienlaikus, runājot par termiņa noteikšanu, Saeimas komisija vienbalsīgi balsoja par trīs gadu periodu.

Saeimas Sociālo un darbu lietu komisijas vadītājs Andris Skride (AP) norādīja, ka par nepieciešamajiem grozījumiem Ārstniecības likumā, lai palielinātu pieļaujamo virsstundu skaitu, kā arī steidzamības noteikšanu likumprojektam, deputāti lems trešdien, 5. decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu