Valsts robežsardze aiztur Krievijas pilsoni ar viltotiem dokumentiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pase. Ilustratīvs attēls.
Pase. Ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Sestdien, 1. decembrī, Terehovas robežkontroles punktā Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja Krievijas pilsoni ar viltotiem dokumentiem, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Persona Terehovas robežkontroles punktā tika aizturēta par viltotas Krievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības izmantošanu, ar automašīnu izceļojot no Latvijas. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Savukārt piektdien, 30. novembrī, Lidostas Rīga robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atradās policijas meklēšanā. 1992. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Svētdien, 2. decembrī, Rīgas pasažieru ostā, veicot autotransporta un pasažieru profilēšanu, konstatēts viens ar prāmi no Stokholmas ieceļojošs Lietuvas pilsonis, kurš uzrādīja viltotu Lietuvas autovadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess, un vīrietis ticis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām, informēja Valsts robežsardzē.

Kopumā piektdien, sestdien un svētdien ieceļošana Latvijā liegta septiņām personām. 30. novembrī lidostas Rīga robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Armēnijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Persona tika atgriezta uz izceļošanas valsti.

Savukārt 1. decembrī ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem. Pāternieku, Terehovas un lidostas Rīga robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Ukrainas un vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Arī šis personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

2. decembrī Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, tādēļ persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi piektdien, sestdien un svētdien konstatēti astoņiem ārzemniekiem. 20. decembrī lidostas Rīga robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, tiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, bet otra persona sauktas pie administratīvās atbildības.

1. decembrī Terehovas un lidostas Rīga robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas un viens Moldovas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Personas līdz ar to sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt 2. decembrī Pāternieku un lidostas Rīga robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas un divi Baltkrievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus. Lietvedība viena Ukrainas un viena Baltkrievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, bet pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat 2. decembrī lidostas Rīga robežkontroles punktā tika konstatēta viena nepilngadīga Latvijas pilsone, kurai nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai tika liegta izceļošana no valsts.

Trīs dienās, veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti kopumā 14 personām. Savukārt par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas piektdien, sestdien un svētdien kopumā saukušas pie administratīvās atbildības 29 personas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu