Madonas slimnīcas adventes vainags kļūst par vietējo sensāciju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/sanda.marija

​Advente sākusies visā Latvijā, un Madonas slimnīca nav izņēmums. Vienīgā atšķirība no visiem citiem ir tā, ka šajā iestādē izveidots ļoti savdabīgs vainadziņš, kas samulsinājis un sasmīdinājis nu jau simtiem cilvēku.

“1. advente sagaidīta darbiņā,” zem fotogrāfijas komentē tās autore, slimnīcas darbiniece Sanda, komentāros piebilstot, ka tas bijis komandas darbs.

Ar šo ierakstu apmēram diennakts laikā dalījušies jau vairāk nekā 1000 cilvēku. “Viss pats nepieciešamākais”; “Ideja, kādu aptiekā mums vajag”; “Svecītes vienkārši bomba,” priecājas komentētāji.

Kā ziņots, teju katrs otrais Latvijas iedzīvotājs Adventes svētdienās plāno iedegt sveces, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" veiktās aptaujas dati.

Novembra beigās veiktā aptauja liecina, ka adventes laikā svētdienās svecītes plāno aizdegt 42% iedzīvotāju. Adventes vainagu iegādāties vai veidot pašu spēkiem plāno caurmērā katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs.

Krietni mazāk iedzīvotāju adventes laikā plāno meditēt vai nodoties pārdomām, vai svētdienās doties uz baznīcu - katru no šīm aktivitātēm plāno īstenot 5% aptaujāto. Maza daļa iedzīvotāju adventes laikā ievēros gavēni vai izslēgs no savas ikdienas izklaides - attiecīgi 3% un 2% aptaujāto.

Trešdaļa aptaujāto iedzīvotāju atzīst, ka šajā decembrī nedarīs neko adventei raksturīgu. Biežāk tie ir aptaujātie cittautieši - viņu vidū salīdzinoši vairāk ir pareizticīgo, kas Ziemassvētkus svin janvārī. Arī cilvēki, kas dzīvo vieni paši, apgalvo, ka adventes laikā nedarīs neko tai tipisku.

Savukārt adventi atzīmēt biežāk plāno sievietes un latvieši - viņu vidū ir krietni augstāka gatavība iedegt svecītes svētdienās un iegādāties vai pagatavot adventes vainagu. Arī aptaujātie jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem salīdzinājumā ar citu vecumgrupu pārstāvjiem ir vairāk noskaņoti atzīmēt adventi, un jo īpaši bieži viņi plāno svētdienās iedegt svecītes. Tāpat svētdienās adventes svecītes biežāk tiks aizdegtas Latvijas lauku teritorijās, īpaši Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, kur adventes sveces degs vairāk nekā pusē mājokļu.

Pētījums veikts laikā no 2018. gada 20. līdz 22. novembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu