Vai resni zvēriņi ir mīlīgāki? Amerikā mājdzīvnieki mokās ar liekā svara problēmām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PDSA / SWNS.com/Scanpix

Jaunā pētījumā ASV zinātnieki noskaidrojuši, ka vairāk nekā puse no Amerikas mājdzīvniekiem mokās ar lieko svaru. 60 procenti valsts kaķu ir ar lieko svaru, bet suņiem neklājas labāk - no tiem ar svara problēmām cīnās 56 procenti.

Kā vēstīts izdevumā The New York Times, pētījumā tika analizēti dati, kas iegūti no aptuveni 200 ASV veterinārajām klīnikām. Tika aplēsts, ka ASV no liekā svara cieš aptuveni 56,6 miljoni kaķu un 50,2 miljoni suņu. Turklāt šis skaits turpina pieaugt.

"Mājdzīvnieku skaits, kuriem ir liekā svara problēmas, turpina pieaugt."

"Liekā svara dēļ dzīvnieki sirgst ar artrītu, augstu asinsspiedienu, nieru slimībām un dažādu paveidu vēzi. Tukliem mājdzīvniekiem arī mūža ilgums ir mazāks nekā slaidiem," komentēja veterinārārsts Ērnijs Vards.

Lai arī 58 procenti no aptaujātajiem tauko mājdzīvnieku saimniekiem apgalvoja, ka ir centušies palīdzēt saviem mājdzīvniekiem notievēt, tomēr tikai 25 procenti no tiem atzina, ka nodrošinājuši tiem fiziskas aktivitātes.

"Daļēji šī problēma ir radusies cilvēku uztveres dēļ, proti, sabiedrība pret taukiem dzīvniekiem ir daudz tolerantāka nekā pret kārnajiem. Aptaukojušos dzīvniekus sabiedrība tā nenosoda kā cilvēkus," komentēja pētnieks Džastins Šmālbergs.

Patiesībā daudzi mājdzīvnieku saimnieki uzskata, ka resni zvēriņi ir daudz mīlīgāki nekā kārni.

Cilvēkiem būtu jāatceras, ka kopīgas fiziskas aktivitātes ar savu Muri vai Reksi var nākt par labu ne vien dzīvniekam, bet arī pašam saimniekam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu