Latvijas izlases florbolists Blinds: Šī bija ļoti nervoza spēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IFF (International Floorball Federation)

Nervozitāte bija galvenais iemesls, kādēļ Latvijas vīriešu florbola izlase pirmdien piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionātā trešajā mačā pret Vāciju, uzskata pieredzējušais komandas spēlētājs Atis Blinds.

Latvijas valstsvienība nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:0, 1:4) piekāpās Vācijas izlasei.

Latvijas komandas rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Edžus Ceriņš, bet pa vienam precīzam metienam pievienoja Toms Bitmanis un Blinds, kuram arī viena rezultatīva piespēli.

Blinds tika nosaukts arī par labāko spēlētāju Latvijas komandas rindās.

"Šī bija ļoti nervoza spēle un domāju, ka nervozitāte bija iemesls, kādēļ nespējām demonstrēt savu spēli," Latvijas Florbola savienības (LFS) mājaslapā citēts Blinds.

"Vācieši bija ļoti labi sagatavojušies un zinājām, ko viņi rādīs laukumā, tomēr mēs bijām pārāk nervozi laukumā, un spēle negāja īsti nevienam."

Spēles pirmajā trešdaļā Latvija pēc precīziem Bitmaņa un Blinda metieniem bija ieguvusi pārsvaru 2:1, bet otrajā periodā jau izdevās panākt divu vārtu pārsvaru 3:1, jo ar vārtu guvumu izcēlās Ceriņš. Tomēr mača pēdējā trešdaļa izvērtās neveiksmīga Latvijai.

"Bijām vadībā ar 3:1 un viss bija kārtībā, turklāt viņi guva vienus ļoti apšaubāmus vārtus, kur varēja traktēt spēli ar augstu paceltu nūju. Neizpildījām savu spēles plānu, jo uzdevums bija vairāk spēlēt ar bumbiņu, to pieturēt un veidot drošus un pārdomātus uzbrukumus, tomēr bieži vien pazaudējām galvas," sacīja Blinds.

Noslēdzošajā trešdaļā Latvijas komanda spēja atspēlēties un panākt 4:4, tomēr vācieši tikai septiņas sekundes pēc Latvijas vārtiem atkal ieguva pārsvaru.

"Šajā epizodē pazaudējām galvas. Tik ļoti gribējām gūt vārtus, ka aizmirsām par aizsardzību un aizrāvāmies. Šeit arī izpaudās tas, ka nepadomājām ar vēsu prātu, bet gribējām izdarīt pārāk daudz, kas rezultējās rupjās kļūdās," konkrēto epizodi analizēja Blinds.

A grupas kopvērtējumā līdere ir Šveice, kas divos mačos izcīnījusi maksimālos četrus punktus, kamēr otrā ir Čehija ar diviem punktiem, bet Latvija un Vācija tikušas pie tikpat punktiem trīs mačos.

"Labi, ka šī ir tikai grupas spēle un tādēļ turpmāk līdzi ir jāņem pozitīvās lietas. Svarīgākie mači vēl ir tikai priekšā un mums būs viena diena, lai atpūstos. Jāsakārto galvas, jāizanalizē sniegums, jāatpūšas un jāsāk atkal spēlēt sava spēle. Protams, bija skaidrs pēc vakardienas spēles, ka šodien viegli nebūs, it sevišķi tādēļ, ka starp mačiem bija īsa pauze un īsti nedabūjām atjaunoties. Mēs gan to apzinājāmies, tomēr nervozitāte bija galvenais klupšanas akmens šajā mačā," noteica pieredzējušais florbolists.

Latvijas vīriešu florbola izlase uz pasaules čempionātu devusies teju tikai ar virslīgas spēlētājiem sastāvā.

Sastāvā kopumā iekļauti 20 florbolisti, no kuriem pieci ir no pašreizējās Latvijas čempiones "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog". Pa trim florbolistiem ir no "Lielvārde"/"Fat Pipe" un Cēsu "Lekringa", kamēr pa diviem - no Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS"/"Krauzers". Visbeidzot pa vienam florbolistam nāk no "Ķekavas", Liepājas kluba "Kurši"/"Ekovalis" un Kocēnu "Rubenes".

Vēl divi florbolisti spēlē ārzemēs - Morics Krūmiņš Somijā, bet Andris Rajeckis Šveicē.

Latvijas florbolistus cīņā ved somu speciālists Arto Rīhimeki, kuram asistē Pertu Kitehonka un bijušais izlases florbolists Ingus Laiviņš, bet vārtsargiem palīdz Andis Blinds.

Pasaules čempionātā startē 16 valstu izlases, kas, ņemot vērā Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) rangu, sadalītas divos ešelonos. Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupu.

Divas A un B apakšgrupu labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle attiecīgi ar D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlase turnīru sāka A apakšgrupā - kopā ar Čehijas, Šveices un Vācijas komandām. B apakšgrupā spēlē Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas izlases. C grupā cīnās Taizemes, Polijas, Igaunijas, Austrālijas valstsvienības, bet D grupā - Japānas, Singapūras, Slovākijas un Kanādas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu