Aptauja: Teju katram piektajam šķiet, ka viņš strādā nejēdzīgu darbu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Teju katram piektajam Latvijas iedzīvotājam šķiet, ka viņš strādā nejēdzīgu darbu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad septembrī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem ticis lūgts atbildēt, vai, kopumā ņemot, viņu algotais darbs, viņuprāt, ir tāds, no kura pasaulei un cilvēcei ir kāds labums. Aptaujā vaicāts, vai, ja personas darbavieta piepešu pazustu, tad itin nekas nemainītos, vai varbūt pat pasaule kļūtu daudz labāka.

Vairums jeb 68% respondentu atzina, ka viņi strādā jēdzīgu darbu. Publiskajā sektorā strādājošie biežāk nekā privātajā sektorā strādājošie pauduši viedokli, ka viņi strādā jēdzīgu darbu - attiecīgi 73% un 66%.

To, ka darbs ir nejēdzīgs, kopumā atzina 19% aptaujāto. To, ka netiek strādāts jēdzīgs darbs, atzina 21% privātajā sektorā nodarbināto, bet publiskajā sektorā šādu viedokli pauda 16% aptaujāto.

Vēl 13% respondentu nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Aptaujā piedalījās 654 algotu darbu strādājošas personas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu