Jaunups: Redzot strupceļu valdības veidošanā, Gobzems ķēries pie melīgiem paziņojumiem (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Jaunups
Edgars Jaunups Foto: Sintija Zandersone/LETA

Netiekot galā ar saviem pienākumiem kā premjera amata kandidātam un redzot totālu strupceļu valdības veidošanā, politiķis Aldis Gobzems (KPV LV) ķēries pie melīgiem paziņojumiem, kurus nav pienākums pierādīt, aģentūrai LETA sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Pārstāvju sapulces biedrs Edgars Jaunups.

Acīmredzami, ka Gobzems netiek galā ar saviem pienākumiem kā premjera amata kandidāts, norādīja Jaunups, apgalvojot, ka viņš nekādu citu koalīciju neveido. Viņš vērsa uzmanību, ka AP pārstāvji no Gobzema iespējamās valdības sarunām katru dienu pie partiju apvienības pārējiem biedriem "nāca saķēruši galvu", ņemot vērā Gobzema neizpratni par svarīgiem jautājumiem - viņš neesot izpratis nepieciešamās reformas, kā arī nesaprotot valsts pārvaldes uzbūvi.

Līdz ar to valdības vadītāja amata kandidāts ir jāizglīto politiskajos procesos un vienīgais ieguvums no šī procesa ir tas, ka Gobzemam tagad ir lielāka izpratne, norādīja Jaunups. Reizē pats valdības veidošanas process no progresa viedokļa bijis destruktīvs un bezvērtīgs, atzina politiķis.

Apzinoties šo situāciju un ka valdības veidošanā veidojas totāls strupceļš, Gobzems izmanto priekšvēlēšanu žanra pieeju un izplata melīgus paziņojumus, lai varētu sev pievērst uzmanību. Jaunups norādīja, ka pašlaik valstī ir politiskā krīze un pauda, ka acīmredzami, ka Gobzema nominēšana bija Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kļūdaina izvēle, jo "KPV LV" politiķis ir mazspējīgs kandidāts uz valdības vadītāja posteni.

Politiķis pieļāva, ka AP par pašreizējo situāciju spriedīs valdes sēdē.

Jaunups ir arī AP veidojošās partijas "Latvijas attīstībai" valdes loceklis.

Kā ziņots, "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par" (AP), aģentūrai LETA paziņoja Gobzems.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu