Piešķir 6,1 miljonus eiro, lai apmaksātu Latvijas iedzīvotāju rēķinus, par ārzemēs saņemtu veselības aprūpi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Palāta Madonas slimnīcā. Ilustratīvs attēls.
Palāta Madonas slimnīcā. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

No valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM) tika piešķirti 6,1 miljonu eiro, lai apmaksātu izsniegtos rēķinus par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem citās valstīs, šodien lēma valdība.

Šāda summa nepieciešama, lai Nacionālais veselības dienests (NVD) nodrošinātu apmaksu par ES dalībvalstu, Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Šveices Konfederācijas kompetento institūciju iesniegtajiem rēķiniem par Latvijas iedzīvotājiem ES sociālā nodrošinājuma sistēmas ietvaros sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Kā norādīja VM, 10. oktobrī neapmaksātās saistības par saņemtajiem rēķiniem no ES un EEZ dalībvalstīm par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ES sociālā nodrošinājumā sistēmas ietvaros bija 12,9 miljoni eiro.

Vienlaikus izsniegto rēķinu apmaksa NVD jāveic 18 mēnešu laikā pēc rēķina saņemšanas.

Lai nodrošinātu daļēju apmaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem šajās valstīs, jau iepriekš valdība vienojās 6,7 miljonus pārdalīt VM esošā budžeta ietvaros, izskatot VM sagatavoto informatīvo ziņojumu. Tas vēl jāapstiprina Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, informēja ministrijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu