Šoferis aizliedz bērnam vienam braukt starppilsētu autobusā; atstāj šosejas malā (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Agnese Gulbe / LETA

Kāds maršruta Sigulda - Rīga autobusa vadītājs atteicies salonā uzņemt 1. klases audzēkni, kurai bija jāpaspēj uz dejošanas mēģinājumu galvaspilsētā. Šoferis, piedraudot ar policiju, licis viņai izkāpt no autobusa un atstājis viņu stāvam tumšas šosejas malā, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu

Mazo meitenīti uz autobusa pieturu pavadīja 13 gadus vecā māsa. Viņas rīkojušās saskaņā ar mammas instrukciju, kas vairākkārt tika pārrunāta ar meitenēm, kā arī jau vairākas reizes pielietota gadījumos, kad neviens no pirmklasnieces vecākiem nevarēja viņu aizvest no Siguldas uz Rīgu.

Ģimenes instrukcija paredzēja, ka vecākā māsa autobusā iesēdina savu māsu, pasaka autobusa vadītājam, kurā pieturā meiteni sagaidīs mamma. Tikmēr mamma savā telefonā seko līdzi jaunākās atvases atrašanās vietai.

Kaut šāds scenārijs īstenots jau vairākas reizes, šoreiz autobusa vadītājs kategoriski atteicies salonā uzņemt septiņus gadus veco pirmklasnieci. Kā stāsta meiteņu mamma, šoferis savu rīcību pamatojis ar to, ka "meitenīte ir pārāk maza, lai viena brauktu".

Kad vecākā māsa norādījusi, ka pirmklasniece ir autobusā viena pati braukusi arī iepriekš, transportlīdzekļa vadītājs piedraudējis izsaukt policiju. Sabiedētie bērni izkāpuši šosejas malā un raudot zvanījuši mammai, kura jaunāko atvasi gaidījusi Rīgā.

"Līdz mājām jāiet bija aptuveni trīs kilometri. Jaunākā meita apsaldējusi seju un rociņas, jo ļoti raudājusi. Paldies dispečerei Marijai, kura ar mašīnu brauca meitenes meklēt un ātrāk nogādāja mājās siltumā!" stāsta trīs bērnu mamma. 

Akciju sabiedrības "Cata" Siguldas filiāles vadītājs Māris Zicmanis neko briesmīgu šajā situācija nesaskata un šofera rīcību sauc par atbildīgu. "Meitenes neuzrādīja nekādus dokumentus, lai pieņemtu lēmumu, ka meitenes sasniegušas attiecīgu vecumu. Šoferis šos dokumentus nav prasījis," stāsta Zicmanis.

Ministru kabineta noteikumi nr. 599 paredz, ka skolas vecuma bērni starppilsētu autobusā drīkst braukt bez pieaugošo pavadības. Urzulas meitai bija visas tiesības ar autobusu braukt, taču autobusa šofera rīcības dēļ viņai nācās no tā izkāpt.

Autotransporta direkcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lilita Pelčere norāda, ka šoferis nav rīkojis pareizi. Direkcijas vadība ar AS "Cata" pārstāvjiem veiks pārrunas, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu