Kā Ronaldu pelna un tērē savus miljonus?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/LETA

Portugālis Krištianu Ronaldu ir futbola superzvaigzne, kurš ar savu milzīgo popularitāti un sniegumu laukumā ir nopelnījis simtiem miljonus. Karjeras laikā sportists ir nopelnījis tik daudz naudas, lai viņam par savu finansiālo situāciju nevajadzētu uztraukties. Taču, kā viņš šo naudu tērē? 

Aizvadītajā vasarā portugālis pārsteidza daudzus, pametot savu līdzšinējo komandu Madrides "Real". Spānijas vienībā viņš spēlēja kopš 2009. gada, kuru laikā sasniedza daudzus panākumus gan laukumā, gan ārpus tā. 

Ronaldu alga "Juventus" sastāvā ir 30 miljoni eiro gadā, taču ļoti lielu naudas summu sportists nopelna no dažādiem reklāmas un sadarbības līgumiem. Šogad 33 gadus vecais Ronaldu tika atzīts par trešo pelnošāko sportistu pasaulē. Viņu apsteidza tikai bokseris Floids Meivezers un futbolists Lionels Mesi. 

Kā vēsta Forbes, tad pēdējo 12 mēnešu laikā sportists ir nopelnījis 95,3 miljonus eiro, kas padara viņu par vienu no pelnošākajiem atlētiem pasaulē. Jāpiemin, ka gandrīz pusi no saviem ienākumiem viņš ir guvis pateicoties reklāmas līgumiem - 41,4 miljoni eiro. 

Galerija: Krištianu Ronaldu

Ronaldu jaunais līgums ar kompāniju "Nike" paredz to, ka sportistam katru gadu tiek samaksāts 21,3 miljoni eiro. Tas nozīmē, ka sportists 73 gadu vecumā būs kļuvis par miljardieri - 1 miljards dolāru (882,7 miljoni eiro). 

Foto: AFP/LETA

Futbolista līdzšinējie karjeras ienākumi tiek lēsti ap 396 miljoniem eiro. Šādas naudas summas tēriņiem ir grūti izsekot līdzi, taču Ronaldu ir iezīmējis pāris lietas, kurām viņš naudu netaupa. 

  • Labdarība

Futbolists karjeras laikā ir ļoti daudz atbalstījis dažādas labdarības organizācijas un projektus. Ronaldu bērnība arī bija grūta, tādēļ viņš saprot, cik smagi ir būt maznodrošinātam bērnam. 

  • Automašīnas un lidmašīna

Pats sportists ir arī atzinis, ka viena no viņa vājībām ir automašīnas. Ronaldu īpašumā ir vairākas automašīnas, piemēram, "Lamborghini", "Maserati", "Bentley", "Porsche" un vēl citas. Futbolists par 28 miljoniem eiro iegādājās arī personīgo lidmašīnu, kura kalpo kā sportista firmas zīme. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love is in the air ❤️❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Work done ????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

  • Apģērbs

Ronaldu ir futbolists, kurš ļoti rūpējās par savu ārējo izskatu. Bieži vien futbolists ir redzams dažādos modes pasākumos, fotosesijās, reklāmās utt. Sportists lielu naudas summu tērē savam apģērbam, kuru izvēlās un kombinē viņš pats.  

  • Ceļošana/Atpūta

Sportists ir ļoti iecienījis ceļošanu un atpūtu laikā, kad sezona ir noslēgusies. Brīvos brīžus viņam patīk izbaudīt kopā ar ģimeni, apceļojot skaistas pasaules vietas. Kā atzinis pats Ronaldu, tad populārākie galamērķi ir vietas, kurās neuzturas daudz cilvēku. Šāds lēmums esot ticis pieņemts jau vairākus gadus atpakaļ, saprotot sportista milzīgo popularitāti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ir vēl daudzi un dažādi veidi, kā Ronaldu tērē savu bagātību, taču kādēļ, lai neizbaudītu to, ko ir sasniedzis ar smagu darbu un mērķtiecību. Viens ir skaidrs - sportists ir nopelnījis tik daudz, lai nodrošinātu gan sevi, gan savus bērnus turpmākai dzīvei, tādēļ viņa bērniem nevajadzēs saskarties ar tik smagu bērnību, kāda bija pašam Ronaldu.  

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu