"Golden Knights" Stenlija kausa finālistu duelī uzvar "Capitals"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vegasas "Golden Knights" otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta uzveica Vašingtonas "Capitals" vienību, kurai iepriekšējā sezonā piekāpās Stenlija kausa finālā.

Lasvegasas komanda savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 5:3 (1:1, 0:1, 4:1).

Laukuma saimniekiem uzvaru atnesa Neits Šmits, kurš spēles pēdējā pusotrā minūtē guva divus vārtus. Viņam šajā mačā arī viena rezultatīva piespēles.

Citā mačā "hat-trick" savā kontā ierakstīja zviedru uzbrucējs Patriks Hērnkvists, kurš palīdzēja Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (3:0, 0:3, 3:0) pārspēt Kolorādo "Avalanche".

Hērnkvists visus trīs vārtus guva spēles trešajā periodā. Viņš tika arī pie vienas rezultatīvas piespēles.

Uzvaru otrdien svinēja arī līgas līdere Tampabejas "Lightning", kas viesos ar 6:5 (0:2, 3:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Detroitas "Red Wings".

"Lightning" izcīnīja septīto uzvaru pēdējās astoņās spēlēs.

"Red Wings" no zaudējuma neglāba dāņa Fransa Nīlsena "hat-trick".

Tāpat panākumu guva viena no NHL vadošajām komandām Vinipegas "Jets", kas viesos ar 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) apspēlēja Ņujorkas "Islanders".

Citā mačā "sauso" uzvaru svinēja Floridas "Panthers", kas savā laukumā ar rezultātu 5:0 (0:0, 4:0, 1:0) guva virsroku pār Bostonas "Bruins".

Roberto Lugano šajā mačā atvairīja visas 33 "Bruins" hokejistu mestās ripas un 77.reizi NHL karjerā nostāvēja "sausā".

Vēl otrdien Kalgari "Flames" rezultatīvā cīņā viesos ar 9:6 (1:3, 5:2, 3:1) pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Džonijam Gudro un Šonam Monehenam. Zaudētājiem ar "hat-trick" atzīmējās Kems Etkinsons.

Tikmēr Monreālas "Canadiens" mājās ar 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) apspēlēja Otavas "Senators". Monreālas vienībā ar 2+1 izcēlās Makss Domi, bet 1+2 savā kontā ierakstīja Džonatans Druīns.

Vēl otrdien Minesotas "Wild" viesos ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) pārspēja Vankūveras "Cancuks", bet Arizonas "Coyotes" izbraukumā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) guva virsroku pār Losandželoas "Kings".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pēc desmit uzvaru sērijas cietusi ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Sabres" otrdien savā laukumā ar rezultātu 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Toronto "Maple Leafs" komandai.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem, tajā skaitā uzvaru nesošajiem pagarinājumā, un rezultatīvu piespēli izcēlās Ostons Metjūss.

"Sabres" komandai šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, lai gan pirms tam bija desmit uzvaru sērija, kas ir atkārtots kluba rekords. Panākumi ļāva Bufalo vienībai pat uz laiku izvirzīties NHL kopvērtējuma vadībā.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 43 punktiem 29 mačos atrodas Tampabejas "Lighting", kam ar 40 punktiem 28 cīņās seko "Maple Leafs", bet pie 38 punktiem 29 dueļos tikusi "Sabres". Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 39 punktiem 28 spēlēs ir Nešvilas "Predators", bet otrā ar 37 punktiem ir Kolorādo "Avalanche".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu