Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli sekmē "Spartak" uzvaru pār "Jokerit"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kas palīdzēja viņa un vēl viena uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Spartak" savā laukumā ar 5:1 (0:0, 1:1, 4:0) pieveikt Helsinku "Jokerit", kuras rezervē palika vārtsargs Jānis Kalniņš.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgus pirmos divus periodus, pēc kuriem rezultāts bija neizšķirts 1:1, tomēr "Spartak" noslēdzošajā trešdaļā lauza cīņas gaitu, jo ar septiņu minūšu intervālu vārtus guva Aleksandrs Hohlačovs, Artjoms Fjodorovs un Iļja Zubovs, kuram turklāt rezultatīvi piespēlēja tieši Daugaviņš.

Savukārt piektā ripa 57.minūtē tika raidīta jau tukšos "Jokerit" vārtos.

Maskavas komandas sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli šajā cīņā atzīmējās Hohlačovs.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus pa vārtiem, uzvarēja trīs no deviņiem iemetieniem un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Jau ceturtajā spēlē pēc kārtas Daugaviņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Viņš šosezon 35 spēlēs guvis deviņus vārtus un izpildījis 15 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Karsums šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un 32 sekundes, veica vienu metienu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un pielietoja trīs spēka paņēmienus.

Šosezon Karsuma kontā ir pieci vārti un 11 piespēles. Viņš iepriekšējās trijās spēlēs pēc kārtas izcēlās ar rezultatīvu piespēli. 

Rietumu konferences kopvērtējumā "Jokerit" pēc šī zaudējuma atslīdējusi uz ceturto vietu, jo tās sīvākā konkurente Jaroslavļas "Lokomotiv" trešdien savā laukumā ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pārspēja Habarovskas "Amur"

Tikmēr citviet jau sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 4:3 (0:1, 3:1, 1:1) pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Pekinas komandas traumēto spēlētāju sarakstā vismaz līdz sezonas izskaņai atradīsies pieredzējušais latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Vēl negaidītu zaudējumu trešdien cieta viena no spēcīgākajām Austrumu konferences vienībām Magņitogorskas "Metallurg", kas viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 62 punktiem 35 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par septiņiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 49 punktiem 36 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", bet Helsinku "Jokerit" ar 48 punktiem 33 cīņās ir ceturtā. Savukārt piektā ar 42 punktiem 36 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk sestā ar 37 punktiem 36 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet astotā ar 33 punktiem 34 mačos ir Rīgas "Dinamo", kamēr pēdējā starp 12 komandām aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 22 punktus 36 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 57 punkti 35 mačos, bet otrā ar 50 punktiem 35 spēlēs ir Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 34 punktiem 33 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu