Jaundubultu vidusskolas stadionā pakāries vīrietis; skolēni redzējuši līķi vairākas stundas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Pirms teju nedēļas Jūrmalā, Jaundubultu vidusskolas stadionā, kāds vīrietis izdarījis pašnāvību pakaroties. Diemžēl, bet šādas situācijas notiek, bet šajā reizē Jūrmalas iedzīvotājus šokē fakts, ka policija nekādi nav aizsegusi skatu uz aizgājēja līķi, kurš virvē karājies visu acu priekšā, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu.

Kā pirmais no skolas darbiniekiem notiekošo stadionā pamanījis sporta skolotājs, kurš arī sestdienās skolā bērniem pasniedz sporta nodarbības. Viņš uz darbu devies pulksten 9.00 un redzējis, ka stadionā notiek rosība.

Tur atrodušies policisti, kuri staigājuši ap vingrošanai paredzēto uzparikti, kurā pakāries vīrietis. Lai arī netālu atrodas skola, notikuma vietai blakus iela, nav bijis nekāda aizsega, kurš garāmgājējus pasargātu no nepatīkamā skata.

"Līķis virvē karājās teju divas stundas. Ja mazākie bērni, kuri uz nodarbībām ieradās pirmie, neko neteica, tad lielākie, kuri nāca pēc tam, jautāja, vai esmu notikušo redzējis. Atbildēju, ka jā, bērni bija šokā!" stāsta sporta skolotājs Edgars. 

Skolotājam pēc redzētā rodas jautājums, vai tiešām policijai nav nekādu palīglīdzekļu, lai nepatīkamo skatu noslēptu? Par laimi, tas ir bijis sestdienas rīts, ja būtu darba diena, bērnu un vecāku plūsma gar stadionu uz skolu būtu daudz lielāka.

Raidījums satiek arī skolas direktoru, kurš kameras priekšā stāties negrib. Viņš skaidro, ka, tā kā bijusi sestdiena, tikai noskaidrojis informāciju. Ja tā būtu darba diena, kad skola pilna ar bērniem, būtu cita darīšana. 

Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja Inita Juhņēviča skaidro, ka mācību iestādes vadītājam, lai parūpētos par bērniem, ir attiecīgi jārīkojas arī brīvdienās.

"Vispirmām kārtām jāņem vērā bērnu intereses. Šajā gadījumā es saprotu, ka gadījums ir noticis sestdienā, bet neskatoties uz to, skolas direktoram ir atbilstoši jāreaģē, jo, kā jau es minēju, bērnu intereses ir prioritāte. Šādos gadījumos, ja bērniem ir nācies redzēt šādu situāciju, tad bērnus nevajadzētu atstāt vienus. Tas nozīmē, ka bērniem skolā uzreiz būtu jānodrošina psiholoģisks atbalsts," skaidro Juhņēviča.

Tiekoties ar Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa priekšnieku Jāni Celmiņu un runājot par konkrēto gadījumu, raidījumā noskaidrots, ka likumsargi no savas puses ir izdarījuši visu, ko paredz likums - konstatējuši faktu, norobežojuši teritoriju. Ierindas policistiem ir aizliegts šādos gadījumos aiztikt nelaiķi. To darīt drīkst tikai eksperti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu