Embīds: apsvēru domu beigt karjeru un doties atpakaļ uz Kamerūnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džoels Embīds
Džoels Embīds Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2014. gada drafta trešais numurs Džoels Embīds atzinis, ka savu nopietno traumu dēļ bija apsvēris variantu beigt karjeru un doties atpakaļ uz Kamerūnu, vēsta ESPN. 

Kamerūnieti 2014. gadā izvēlējās Filadelfijas "76ers" komanda, kura zināja par basketbolista esošo traumu, kā arī to, ka Embīdam nāksies izlaist daļu no jaunās sezonas. Taču viss izvērtās savādāk, jo ne tikai centrs izlaida visu gaidāmo sezonu, bet arī savu otro sezonu NBA

Oficiālo debiju basketbola mekā sportists piedzīvoja tikai 2016. gadā, kad 26. oktobra spēlē guva 20 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas. Embīdam, līdzjutējiem un visai "76ers" organizācijai nācās gaidīt divus gadus, lai sportists izietu laukumā, taču tagad viņi to nenožēlo, jo kamerūnietis kļuvis par vienu no labākajiem basketbolistiem visā NBA.

Embīds sarunā ar ESPN atzina, ka divi gadi, kurus viņš pavadīja bez basketbola bija smagi. Viņš pat esot apsvēris domu noslēgt savu karjeru, tā arī neaizvadot nevienu spēli NBA. 

"Pēc pirmās traumas pie sevis domāju - ko es vispār šeit daru? Ar savu pirmo algu būtu spējīgs labi dzīvot Kamerūnā. Apsvēru variantu beigt karjeru un atgriezties mājās," atzīst Embīds. 

24 gadus vecais sportists atzina, ka tikt cauri šim periodam viņam palīdzēja ģimene, draugi un "76ers" vadība. "Bez šiem cilvēkiem un smagā darba, ko ieguldīju, visticamāk, es šeit nebūtu," uzskata basketbolists. 

Šosezon Embīds ir piedalījies visās 26 līdzšinējās Filadelfijas spēlēs. Basketbolists vidēji spēlē guvis 26,3 punktus, atdevis 3,6 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnījis 13,3 atlēkušās bumbas. Embīds tiek uzskatīts par labāko centra spēlētāju līgā, kā arī šosezon būs starp kandidātiem uz līgas vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu