ZZS pārmet JKP mantkārīgumu un melīgumu; aicina Gobzemu atsākt sarunas ar "Attīstībai/Par!" (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji - valdes loceklis Augusts Brigmanis (no kreisās), valdes priekšsēdētājs Armands Krauze un valdes loceklis Edgars Tavars.
Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji - valdes loceklis Augusts Brigmanis (no kreisās), valdes priekšsēdētājs Armands Krauze un valdes loceklis Edgars Tavars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicina Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu (KPV LV) atsākt sarunas ar partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP).

ZZS aicina Gobzemu turpināt konstruktīvu darbu pie jaunās valdības izveides, lai attaisnotu sabiedrības doto mandātu un izvestu valsti no politiskā strupceļa, par ZZS valdes priekšsēdētāja Armanda Krauzes pausto aģentūru LETA informēja Dace Kārkliņa.

ZZS uzskata, ka, piedaloties sarunās par Gobzema vadītās valdības darbības principiem un veicamajiem darbiem, ir bijusi konstruktīva un paudusi nepārprotamu vēlmi strādāt Latvijas un tās iedzīvotāju interesēs.

Zaļo un zemnieku savienība ir pārliecināta, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar saviem paziņojumiem, kas bijuši vērsti pret ZZS, un uzstādījumiem valdības veidošanas sarunas ir torpedējusi.

"JKP raksturojošie elementi ir mantkārība, melīgums, demagoģija un populisms," uzskata ZZS.

Zaļo un zemnieku savienībā pārmet, ka jau priekšvēlēšanu laikā JKP savu kampaņu esot balstījusi uz melīgiem paziņojumiem, nepatiesiem apgalvojumiem par politiskajiem konkurentiem un neizpildāmiem solījumiem vēlētājiem.

"Šādu stratēģiju JKP turpina arī pēc ievēlēšanas Saeimā, novelkot “sarkanās līnijas”, izvirzot neizpildāmus uzdevumus un tādējādi novedot jebkurus mēģinājumus vienoties par valdības izveidi strupceļā," teikts ZZS paziņojumā.

"Piemēram, JKP kategoriskā prasība privatizēt nacionālās bagātības - mežus, ostu un dzelzceļa infrastruktūru un citus valsts un pašvaldību īpašumus - ir uzskatāma par Latvijas interešu nodevību, kam ZZS nevar piekrist," pausts politiskā spēka paziņojumā.

ZZS uzskata, ka valsts un sabiedrības interesēs ir maksimāli īsā laikā vienoties par jaunas valdības izveidi, lai tā pilnvērtīgi uzsāktu savu darbu. Partiju apvienībā norāda, ka nav pieņemami, ka 2019. gada valsts budžeta izskatīšana Saeimā ir atlikta uz nenoteiktu laiku, kas apdraud valsts sektorā nodarbināto, tai skaitā, pedagogu, tiesnešu, mediķu u.c. algu izmaksu un pensionāriem šoruden indeksēto pensiju nodrošināšanu.

"Lielā mērā šī kavēšanās ir JKP atbildība, un tās nav pārmaiņas, kuras sabiedrība sagaidīja, balsojot 13. Saeimas vēlēšanās," izteicies Krauze.

"ZZS aicina Valsts prezidenta nominēto premjera amata kandidātu Gobzemu atrisināt domstarpības ar AP un partijām, kas patiesi ir ieinteresētas valsts attīstībā un iedzīvotāju labklājības nodrošināšanā, sēsties pie viena galda, lai vienotos par kopīgu darbu jaunajā valdībā," pauž politiskais spēks.

Kā ziņots, Gobzems aicina JKP līdz sestdienas, 8. decembra, vakaram pārdomāt par labu dalībai viņa valdībā, aģentūrai LETA pavēstīja Gobzems. Politiķis akcentē, ka situācijā, kad nepieciešams apstiprināt budžetu, veikt reformas vai paaugstināt cilvēku algas, "mums vēl jāmācās būt nācijai", lai īstenotu "smagu, nepopulāru un kopīgu darbu".

Uz to JKP atbildējusi, ka tomēr aicina sarunas par valdību turpināt četru partiju sastāvā bez ZZS.

JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns uzsver, ka JKP gatava nekavējoties atsaukties uz tālākām sarunām šādā četru partiju formātā.

"ZZS visspilgtāk raksturo nepildītie budžeta solījumi medicīnas darbiniekiem, pēkšņi "aizmirstie" policisti un ugunsdzēsēji. ZZS valdīšanas laikā Latvija ir ieguvusi reputāciju kā netīrās naudas atmazgāšanas lielvalsts un Saeimas deputātus tauta uztver kā degvielas zagļus un kompensāciju izkrāpējus," paudis Bordāns.

"ZZS politiku raksturo muļļāšanās un skandāli simtiem miljonu vērtos iepirkumos Satiksmes ministrijā, kā arī neizpildīti solījumi lauksaimniecības un vides aizsardzības jomā. Šādai politikai ir jāsaka skaidrs "nē" un esmu pārliecināts, ka mūsu pozīciju atbalstīs gan "KPV LV" deputāti, gan "KPV LV" vēlētāji, gan arī "KPV LV" izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems," klāsta Bordāns.

Valsts prezidents devis Gobzemam laiku līdz 10. decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu