Jaunums pašmāju kino - "Vecā dārza noslēpums" ar ļaundariem un vitamīniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 25. janvāra kinoteātros sāks izrādīt jaunu, aizraujošu spēlfilmu, piedzīvojumu stāstu visai ģimenei "Vecā dārza noslēpums". 

Foto: Publicitātes foto

Tā būs ar ķirbjiem, bišu medu un citiem vitamīniem bagāta filma, kurā darbojas trīs ļaundari – viens gudrs un viltīgs, divi diezgan aprobežoti. Tomēr galvenie varoņi visādā nozīmē ir četri bērni Santa, Kaspars, Nils un Keita, kuri labprāt ielavās un spēlējas bijušā VEF inženiera, pensionāra Armanda vecajā dārzā.

Armanda vienīgais sarunu biedrs ir papagailis Tesla, bet visur izpaužas viņa inženiera prāts. Viss būtu jauki, ja vien nesarosītos kāds piepūšamo rotaļlietu tirgotājs, kuram vecais dārzs nezin kāpēc interesē vairāk, nekā rotaļlietu tirgošana. Drīz vien savērpjas dažādi raibi notikumi. Skolas bērniem nākas risināt ne tikai mammas kļūdaino drauga izvēli, bet iesaistīties dārza teritorijas aizstāvēšanā, izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas Un tad atklājas noslēpums…

Bērnu lomās iejutušies Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīls Pohorželskis un Emīlija Jakubāne. Pieaugušo lomas atveido aktieri Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga.

Filmas režisors inscenētājs ir Olafs Okonovs, režisore Gunita Groša, galvenais operators Mārtiņš Jurevics, operators Ivo Skanstiņš, māksliniece Kristīne Lasmane, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Jevgenijs Svjatovs, komponisti Andris un Reinis Sējāni, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, grima māksliniece Agita Ilješāne, ražošanas vadītāja Daiga Līcīte un producents Gatis Upmalis. Filmu skatītājiem piedāvā studija F.O.R.M.A..

Foto: Publicitātes foto

”Vecā dārza noslēpuma” scenārija autors Mihkels Ulmans ir viens no atzītākajiem bērnu filmu scenāriju autoriem Igaunijā un ir Igaunijas-Somijas kopražojuma piedzīvojumu ģimenes filmas „Zupas pilsētas slepenā biedrība” (Supilinna salaselts/Secret Society of Souptown, 2015), scenārija autors, kas līdz šim ir skatītākā ģimenes filma Igaunijā.

Studija F.O.R.M.A. ir producējusi tādas spēlfilmas kā „Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” (2017, režisors V.Brasla), „Džimlai Rūdi rallallā” (2014, režisori M.Putniņš, J.Cimmermanis) 2014.gadā; „Mazie laupītāji” (2009, režisors A.Zvirbulis); „Ūdensbumba resnajam runcim” (2004, režisors V.Brasla), un citas.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu