Timma un Strēlnieks neglābj "Olympiakos" no zaudējuma Kauņā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva deviņus punktus, bet Jānis Strēlnieks iemeta piecus punktus ULEB Eirolīgas 11.kārtas spēlē, kurā viņu pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" cieta zaudējumu.

"Olympiakos" viesos ar rezultātu 75:83 (29:19, 19:21, 11:20, 16:23) piekāpās Lietuvas grandam Kauņas "Žalgiris".

"Olympiakos" aizvadīja pārliecinošu pirmo ceturtdaļu, bet pirmo puslaiku noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru (48:40), pārtraukumā ejot ar Strēlnieka pēdējās sekundes tālmetienu. "Žalgiris" otro puslaiku iesāka ar 8:0 un vēl vienu izrāvienu veica trešā un ceturtā ceturkšņa mijā, kad guva 12 bezatbildes punktus, ielikdami pamatus uzvarai.

Timma šajā duelī laukumā pavadīja 14 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā iemeta trīs no četriem izpildītajiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Strēlnieks 23 minūšu un 29 sekunžu laikā realizēja savu vienīgo tālmetienu un abus soda metienus.

Viņam arī bija viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un deviņi efektivitātes koeficienta punkti.

Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Georgs Printezis, bet 15 punktus guva amerikānis Zeks Ledejs.

Savukārt Kauņas komandā 19 punktus guva Mariuss Grigonis, bet 14 punkti bija amerikānim Neitam Voltersam.

Tikmēr Žanis Peiners pēc potītes savainojuma atgriezās laukumā ar pieciem punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 71:73 (17:17, 25:19, 20:15, 9:22) piekāpās Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi FOX".

Peiners šajā mačā nospēlēja 14 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no trim divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Tāpat rēzeknietis veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Stambulas komandā ar 20 punktiem izcēlās Nigērijas basketbolists Maikls Ēriks, savukārt viesiem 13 punktus iemeta Džons Dibartolomeo.

Citā mačā uz rezervistu soliņa palika Rolands Šmits, kura pārstāvētā Spānijas vienība Barselonas "Lassa" viesos ar rezultātu 64:67 (15::14, 18:17, 13:15, 18:21) piekāpās Melnkalnes vadošajai komandai Podgoricas "Budučnost VOLI".

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija ungārs Ādams Hanga, bet pretiniekiem tikpat punktu sameta amerikānis Ērls Klārks un bosnietis Nemanja Gordičs.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce" un Maskavas CSKA, kurām ar astoņiem panākumiem seko Madrides "Real" un Stambulas "Anadolu Efes".

Aiz pirmā četrinieka ar sešām uzvarām 11 dueļos ir trīs latviešu pārstāvētas komandas - Pirejas "Olympiakos", Dairis Bertāns ar Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Barselonas "Lassa".

Tikmēr Anžejs Pasečņiks un Grankanārijas "Herbalife" ar četrām uzvarām ir 12.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu