Iet uz mežu un atkal cirst Ziemassvētku eglīti? Ir pieejama alternatīva

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ziemassvētku eglīte.
Ziemassvētku eglīte. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Arvien populārāka kļūst tendence, kad cilvēki izvēlas ilgtermiņa risinājumu Ziemassvētku eglītēm, lai tās pēc svētkiem nebūtu vienkārši jāizmet mēslainē. Viens no risinājumiem ir eglīšu noma, vēsta LNT raidījums 900 sekundes.

Kokaudzētavu īpašnieki pēdējos gados novērojuši, ka lielāks pieprasījums parādījies tieši pēc podiņos audzētām Ziemassvētku eglītēm. 

Fotogalerija: Ziemassvētku egle Doma laukumā

Iemesls tam ir pavisam vienkāršs - pēc tam kociņu ir iespējams iestādīt dabā, tādā veidā padarot tā mūžu ilgāku. 

Latvijas Stādu audzētāju biedrības pārstāvis Varis Kazaks LNT žurnālistiem stāsta, ka arvien vairāk ģimenes ar bērniem nāk un izvēlas eglīti podiņā, mācot savām atvasēm, ka labāk ir ņemt dzīvu eglīti. 

Tiem, kam nav savas zemes, lai to iestādītu pēc svētkiem, ved uz laukiem pie vecvecākiem vai pie draugiem. 

Izvēloties koku podiņā jāpievērš uzmanība tam, lai pods būtu pēc iespējas lielāks, jo tad eglītei būs vieglāk iedzīt saknes zemē pēc tās pārstādīšanas dabā.

Tomēr, ja nav vēlme pirkt egli podiņā un pašiem vēlāk to vest iestādīšanai ir pieejama Latvijā pavisam jauna tendence - eglīšu noma. 

Šāda prakse Latvijā tiek piedāvāta tikai otro gadu, stāsta Dreiliņu stādi pārstāve Elizabete Vētra. Pirmās rezervācijas viņa saņēmusi jau vasarā, kas bijis liels pārsteigums.

Pamatā sistēma ir tāda, ka klients izvēlas eglīti, kuru īsi pirms svētkiem nogādā uz norādīto adresi. Pēc tam tās tiek savāktas un iestādītas dabā. Piemēram, dažas no eglēm pavasarī tiks iestādītas dzīvnieku patversmes Ulubele teritorijā. 

Iedzīvotājiem kļūstot arvien zaļāk domājošiem, šāda eglīšu noma ir lielisks risinājums, kā arī pēc svētkiem nav jādomā, kur kociņu izmest, stāsta raidījums 900 sekundes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu