JKP Gobzema piedāvājumu uzskata par faktiski neiespējamu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa noteikto termiņu un premjeram amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) jauno piedāvājumu, viņam faktiski vairs nav iespēju izveidot valdību, uzskata Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Komentējot premjera amata kandidāta jauno piedāvājumu, Bordāns aģentūrai LETA sacīja, ka acīmredzot Gobzems ir pārstājis veidot valdību.

Bordāns neuztverot Gobzema piedāvājumu kā nopietnu un uzskata, ka viņš tagad varētu mēģināt veltīgi tracināt cienījamus cilvēkus, piedāvājot strādāt valdība, par kuru balsotu tikai Saskaņa.

Bordāns domā, ka faktiski vairs nav iespējas izveidot Gobzema valdību. Viņš gan akcentēja, ka sākotnēji JKP atbalstīja Gobzemu valdības veidošanas. Tomēr premjera amata kandidāts rīkojies, nekonsultējoties ar partneriem, līdz ar to JKP jutās "atslābināta no ciešas turēšanas pie valdības veidošanas un atbalsta", bet turpināja to atbalstīt, vēl vēloties izteikt savus ierosinājumus. Tomēr šodienas Gobzema paziņojums šādas iespējas izslēdzot, piebilda politiķis.

Gobzems ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. KPV LV pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Iepriekš Gobzems bija nācis klajā ar potenciālā valdības sastāva citādāku variantu, visvairāk ministru posteņus piedāvājot JKP, kurai būtu jāpārkāpj pašas noteiktā "sarkanā līnija" un valdībā jāsastrādājas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Tikmēr JKP aizvien aicina sarunas par valdību turpināt četru partiju sastāvā bez ZZS.

Gobzems aicināja JKP līdz sestdienas vakaram pārdomāt par labu dalībai viņa valdībā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu