Pie mājasdarbu pildīšanas nevajadzētu pavadīt daudz laika, bet realitāte ir cita (1)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Katru svētdienu STV Pirmā! televīzijā varam vērot raidījumu Māmiņu klubs. Šoreiz raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte pieskarsies tādai tēmai kā mājasdarbi skolā. 

"Mēs parasti sēžam līdz desmitiem vai vienpadsmitiem," par mājasdarbu pildīšanu savai skolniecei stāsta trīs bērnu māmiņa Anžela. "Pašu mazāko jāliek gulēt vismaz uz stundu, lai varētu viņai kaut kādus priekšmetus palīdzēt sataisīt."

Ineta Upeniece, VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja, stāsta par mājasdarbu mērķi un jēgu vispār: "Ja mēs skatāmies no pieaugušā pozīcijas, nest darbu mājās - tas ir slikti. (..) Attiecībā uz mājasdarbiem vismaz pedagogu auditorija domā un diskutē, un ir konstatējusi, ka mājasdarbi ir viens no tiem veidiem, kā bērns, skolēns, var mācīties patstāvību un arī laika plānošanu, un arī to, kādi resursi viņam ir nepieciešami, lai mājasdarbu veiktu." 

Māmiņa Anžela esot runājusi par lielo mājasdarbu apjomu ar meitas skolotāju, savukārt viņa esot atbildējusi, ka apjoms esot normāls: "Neko viņa negrasās darīt."

Vairāk viedokļu par mācībām uzzini svētdienas raidījumā Māmiņu klubs

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu