Kaimiņš arī neatbalsta Gobzema piedāvājumu par bezpartejiskiem ministriem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Premjera amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) piedāvājums par valdības modeli ar bezpartejiskiem ministriem nebūtu atbalstāms, jo palielinātu Saskaņas lomu lēmumu pieņemšanā, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda KPV LV līderis Artuss Kaimiņš.

Kamiņš uzsvēra, ka pauž personīgo viedokli un KPV LV Saeimas frakcijā šis jautājums nav pārrunāts. Kaimiņš teica, ka par šo piedāvājumu uzzinājis no medijiem, jo Gobzems šo ieceri iepriekš ar frakciju neesot apspriedis.

"Es personīgi esmu saviem vēlētājiem solījis, ka valdības ar Saskaņu nebūs. Es personīgi šādu modeli neatbalstu, bet frakcijā par šo nav runāts," teica Kaimiņš.

Politiķis gan uzskata, ka četras partijas - KPV LV, Jaunā konservatīvā partija, Jaunā Vienotība un nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK - var izveidot valdību, un tas šim politiskajiem spēkiem arī jādara.

Politiķis prognozēja, ka nākamnedēļ šis jautājums KPV LV frakcijā tiks pārrunāts, jo deputāti gribēs uzdot savus jautājumus. Ministri, kas nav izgājuši cauri vēlēšanu sietam, bet ir aicināti "no malas", ir rūpīgi jāiepazīst un jāizvērtē, līdz ar to šis jautājums ir jāpārrunā frakcijā, norādīja Kaimiņš.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka Gobzemam ir mandāts izveidot valdību.

Kā ziņots, Kaimiņš iepriekš arī norādījis, ka neatbalsta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) dalību valdībā, tādējādi iebilstot paša partijas biedra, premjera amatam nominētā Gobzema piedāvātajam valdības modelim.

Tomēr Gobzems piektdien ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. KPV LV pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku pauduši, ka neatbalstītu šādu ieceri.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu