Juris Kulakovs: "Ja tu gribi dzīvnieku ēst, tad nogalini viņu pats" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​60 gadus vecais latviešu mūziķis Juris Kulakovs, kurš pazīstams ar dalību grupās "Pērkons" un "Menuets" , intervijā žurnālam “Vakara Ziņas” atklāja: lai arī atturas no gaļas lietošanas uzturā, šad tad tomēr grēko.

“Ļoti piedomāju pie ēdiena. Tas var likties ļoti smieklīgi, bet arī tad, kad aizrāvos ar pārmērīgu alkohola lietošanu, es vienalga domāju par to, ko ēdu. Piemēram, es neriju gaļu. Lai gan budisms man ir sirdij ļoti tuvs un simpātisks, tas to neietekmēja. Viens no uzstādījumiem - ja tu gribi dzīvnieku ēst, tad nogalini viņu pats, nevis liec to melno darbu izdarīt kādam citam tavā vietā. Jā, es varu apēst kādu kūpinātu desiņu, bet gaļu neēdu,” tā Kulakovs.

Kā jau ziņots, šā gada 10. decembrī ap pusnakti pēc Latvijas laika Amerikas Savienotajās Valstīs sadarbībā ar pasaulslaveno rokmūzikas žurnālu “Rolling Stone” notiks virtuālās realitātes īsfilmas par leģendāro Latvijas rokgrupu “Pērkons” “Pērkons. A VR Rockumentary” Ņujorkas pirmizrāde.

Par godu tam starptautiskajā lidostā “Rīga” 10.decembrī plkst.18.00 notiks pirmizrādes “pre-party”, uz kuru aicinātas Latvijas rokmūzikas prominences, Trešās Atmodas laika personības un “Pērkona” daiļradei nozīmīgi cilvēki.

“Tas ir pārsteigums un pagodinājums,” atzīst komponists Juris Kulakovs. “Sākumā bija Vārds, Vārds bija pie Dzejniekiem. Tad bija Mūzika. Mūzika bija pie manis. Tad bija draugu un domubiedru grupa ”Pērkons”. Grupas triumfālā darbība atstāja iespaidu uz latviešu rokmūzikas attīstību un stiprināja tautas garu un vienotību Trešās Atmodas laikā, tādējādi piedaloties neatkarīgas Latvijas atgūšanā,” saka mūziķis.

Komponists Juris Kulakovs un dziedātāja, “Pērkona” soliste Ieva Akuratere dosies uz Ņujorku, lai pārstāvētu “Pērkonu” pirmizrādē. “Es jūtos ļoti aizkustināta un pagodināta, ka mūsu rokgrupas “Pērkons” darbība, dokumentēta virtuālā filmas stāstā, ir uzrunājusi amerikāņu sabiedrību un likusi sajust līdzīgas pārdomas par humānismu, laikmeta griežiem un radošas personības alkām izpaust savu pārliecību,” tā Ieva. “Lai kā mēs būtu pelti un aizliegti vai godināti un sumināti, galvenais ir lielais prieks par domas spēku, kurš vieno cilvēkus plašā pasaulē caur mūzikas un mākslas iedvesmojošo izpausmi,” uzsver “Pērkona” soliste,visa “Pērkona” vārdā sirsnīgi pateicoties filmas veidotājiem.

ASV tapusī virtuālās realitātes īsfilma "Pērkons. A VR Rockumentary” stāsta par leģendāro grupu "Pērkons” un tās lomu PSRS sabrukumā. Filmas veidotāji ir Mineapolē, ASV bāzēta reklāmas aģentūra "Fallon Worldwide”.

Filmas pirmā publiskā izrādīšana norisinājās maijā Francijā notikušajā "VivaTech” konferencē Parīzē, izraisot lielu skatītāju interesi un pozitīvas emocijas, savukārt septembrī Rīgā notika filmas starptautiskā pirmizrāde.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu