Mūžībā devusies aktrise Astrīda Gulbe

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūžībā devusies Liepājas teātra, Valsts Jaunatnes teātra un vairāku filmu aktrise Astrīda Gulbe, aģentūru LETA informēja Latvijas Kinematografistu savienībā.

Atvadīšanās no Gulbes norisināsies 11. decembrī pulksten 14 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

Gulbe nāk no radošas dinastijas - abi viņas vecāki bijuši solisti Liepājas operā. Pēc Rīgas 3. vidusskolas beigšanas Gulbe apguvusi aktiera meistarību Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūta Aktieru fakultātē, kuru absolvējusi 1955. gadā.

Par viņas lielākajām un izcilākajām kinolomām var uzskatīt Anitu filmā "Zvejnieka dēls" (1957) un Ievu kinolentē "Kā gulbji balti padebeši iet" (1957).

Vēlāk Gulbe strādāja Liepājas teātrī un atveidoja lomas filmās "Kapteiņa Enriko pulkstenis" (1967), "Un rasas lāses rītasusmā" (1977), "Kad bremzes netur" (1984), "Mazās kaislības" (1990) u.c.

1961. gadā Gulbe kļuva par aktrisi Jaunatnes teātrī Rīgā, kurā nostrādāja 30 gadus, priecējot skatītājus kā princese Gundega Annas Brigaderes lugā "Princese Gundega un karalis Brusubārda", lapsa Alise izrādē "Buratīno piedzīvojumi", Smeraldīna Karlo Gocci lugā "Zaļais putniņš", ļaunā pamāte "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" un daudzām citām lomām.

Kinematografistu savienības pārstāvji izsaka līdzjūtību Gulbes tuviniekiem, draugiem, kolēģiem un viņas talanta cienītājiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu