Sinatras relikvijas pārdotas izsolē par 9,2 miljoniem ASV dolāru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Barbaras Sinatras 20 karātu dimanta saderināšanās gredzens.
Barbaras Sinatras 20 karātu dimanta saderināšanās gredzens. Foto: DON EMMERT/AFP

Priekšmeti, kas bija piederējuši mirušajam dziedātājam Frenkam Sinatram un viņa ceturtajai sievai Barbarai, ir pārdoti izsolē Ņujorkā par 9,2 miljoniem ASV dolāru (8,1 miljonu latu), piektdien paziņoja izsoļu nams Sotheby's.

Izsolē, kas notika Ņujorkā un internetā, tika pārdotas 99% no visām lotēm. Tā piesaistīja 300 vairāksolītājus no vairāk nekā 30 valstīm.

Izsoles dalībnieki varēja iegādāties mēbeles, mākslas priekšmetus un personīgos piederumus, kas saistīti ar Sinatru pāra 22 gadus ilgušo laulību, no viņu mājokļiem Palmspringsā, Losandželosā un Malibu, kā arī kinoscenārijus.

Galvenā lote bija Barbaras Sinatras 20 karātu dimanta saderināšanās gredzens, kuru viņa saņēma šampanieša glāzes dibenā.

Tas tika pārdots par 1,7 miljoniem dolāru (1,5 miljoniem eiro).

Daudzi no izsoles priekšmetiem tika nosolīti par summām, kas ievērojami pārsniedza sākotnējos novērtējumus.

Starp tiem bija Normena Rokvela gleznots Sinatras portrets, kas tapis pēc dziedātāja pasūtījuma, kurš pārdots par 687 tūkstošiem dolāru (604 tūkstošiem eiro), un par 35 tūkstošiem dolāru (31 tūkstoti eiro) nosolītais kinofilmas From Here to Eternity scenārijs. Par šo filmu Sinatra ieguva Oskaru.

Jaka, kuru Sinatra valkāja nakts ballītēs kopā ar draugiem, tika pārdota par 35 tūkstošiem dolāru (31 tūkstoti eiro), 70 reizes pārsniedzot sākotnējo novērtējumu 500 dolārus (439 eiro).

Policista žetons, kuru Sinatram piešķīra Ņūdžersijas štata Eseksas apgabala policija, tika pārdots par 18 750 dolāriem (16 473 eiro). Ar roku tamborēta jarmulka ar Frenka vārdu tika nosolīta par 9375 dolāriem (8236 eiro).

Krāsu fotogrāfija ar toreizējo ASV prezidentu Džeralda Forda, Ričarda Niksona, Džimija Kārtera un Ronalda Reigana parakstiem tika pārdota par 68 750 dolāriem (60 400 eiro).

Ņūdžersijā dzimušais itāliešu imigrantu dēls Sinatra bija viens no 20. gadsimta iemīļotākajiem izklaides industrijas pārstāvjiem.

Viņa ceturtā sieva Barbara, ar kuru viņš apprecējās 1976. gadā, nomira pērn.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu