Itālijas tiesa padara kādu valmierieti vainīgu ceļu satiksmes negadījumā un piedzen naudu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valmieras iedzīvotājs Viesturs 2015. gada vasarā devās uz Itāliju, kur iekļuva satiksmes negadījumā ar kādu vietējo motorollera vadītāju. Taču pēc trīs gadiem atklājies, ka Itālijā notikusi tiesa, par to informējuši apdrošinātāji, vēsta TV3 raidījums BezTabu.

Viesturs stāsta, ka negadījums noticis, jo motorollera vadītājs neievērojis apstāšanās zīmi "Stop", turpinājis kustību, kā rezultātā ietriecies Viestura automašīnā. 

Tika izsaukta ātrā palīdzība, policija, cietušais ticis aizvests. Viesturs ar policistu aizpildījis protokolu, un saņēma apstiprinājumu, ka var doties tālāk. 

Atgriežoties Latvijā Viesturs iesniedza protokolu par notikušo sadursmi apdrošinātājiem. 

Tomēr šā gada rudenī, iegādājoties jaunu OCTA polisi savai automašīnai, sapratis, ka zaudējis piecus Bonus-Malus klases punktus, kas radīja neizpratni.

Vēršoties apdrošināšanas birojā, atklājies, ka Itālijā notikusi tiesa, kurā tika nolemts, ka Viestura apdrošināšanas kompānija izmaksā cietušajam vairākus desmitus tūkstošus eiro. 

Tomēr ar tiesas materiāliem sīkāk nav iespējams iepazīties, jo tos var pieprasīt tikai cietusī persona, kas šajā gadījumā nav Viesturs. Līdz ar to, viņš nezina, ko ir pārkāpis un par ko ir izmaksāta kompensācija, skaidro apdrošināšanas kompānijas pārstāvis. 

Kā noskaidrojis raidījums BezTabu tiesā parādījušies dokumenti, kur Viesturs ir atzinies, ka viņš ir bijis vainīgs ceļu satiksmes negadījumā. Iespējams bijuši kādi liecinieki, kas to apstiprina. 

Jānis Abāšins Latvijas apdrošinātāju asociācijas prezidents norāda, ka problēma ir tajā, ka nepieciešams jau pašā sākumā mēģināt sevi aizstāvēt tiesā. Ārvalstīs tā ir ļoti bieža prakse, ka ārvalstu iedzīvotāji tiek padarīti par vainīgajiem, kā arī tiesa nostājas vietējo iedzīvotāju pusē. 

Lai risinātu radušos situāciju, Viesturam jāvēršas Itālijas tiesībsargājošās iestādēs, vēsta raidījums BezTabu. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu