Šteinbergs starpsezonā gandrīz pielika punktu savai karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ivo Šteinbergs
Ivo Šteinbergs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs starpsezonā gandrīz teica ardievas skeletonam, sarunā ar žurnālistiem atzina sportists.

Martins Dukurs sestdien Siguldā ieņēma otro vietu Pasaules kausa pirmajā posmā, kamēr Tomass Dukurs bija sestais, bet Ivo Šteinbergs debijā ierindojās 11.vietā.

"Tas, ka debija Pasaules kausā un sacensības notiek mājas trasē, uzlika papildus stresu, it sevišķi startā. Braucienus gan aizvadīju labā līmenī. Par konkrētām vietām Pasaules kausos pārāk nedomāju. Tikt pie otrajiem braucieniem jau ir labi," uzsvēra Šteinbergs.

Viņa mērķis ir pasaules čempionāts, taču tas neesot tik viegli sasniedzams.

"Lai es startētu pasaules čempionātā, man ir jānoturas ranga pirmajā trīsdesmitniekā, bet, ja nestartēšu Ziemeļamerikas posmos, tas ir diezgan nereāli. Arī citos līmeņos brauc labi braucēji. Tik tālu vēl nedomāju. Koncentrējos uz Vinterbergu un pēc tam atgriešanos mājās, kur testēsim tehniku. Pēc Eiropas čempionāta jāskatās, vai startēšu Ziemeļamerikā," skaidroja skeletonists.

Galerija: Skeletona sacensības Pasaules kausa posmā Siguldas trasē

Startēšana turpmākajā sezonā ir atkarīga no sportistam pieejamajām finansēm.

"Tas ir tikai naudas jautājums, jo braucu par savu naudu. Lielu daļu finansējuma sedz arī mani brāļi. Paralēli mācos augstskolā un strādāju. Situācija ir pusamatieriska. Biju domājis arī par karjeras beigām, bet rudenī atsāku braukt ar skeletonu un man patīk to darīt. Es to pašlaik daru hobija līmenī," atklāja Šteinbergs.

Viņš par karjeras turpināšanu izlēma tikai oktobra sājumā.

"Kad iesāku braukt, jutos ļoti labi, lai gan nebiju pirms tam nopietni trenējies. Režīms šobrīd ir tāds, ka jādarbojas 12-13 stundas dienā. Tikai laika jautājums, līdz redzēsim sekas," atklāja skeletonists.

"Pagājušā sezona bija diezgan smaga. Biju domājis, ka varēšu kvalificēties olimpiskajām spēlēm bez treneriem, bet tas nav iespējams. Būtu cilvēks līdzi, kas palīdz panest kamanu, tas jau būtu kaut kas cits. Bija vilšanās, jo līdz Phjončhanai pietrūka pavisam maz. Redzēju, kā ar sliktu starta laiku tur pie medaļām tiek brits, sapratu, ka vienkārši vairāk "jārok" tehnikā, jo pagaidām var ļoti daudz ko atrast. Dukuru komanda ļoti daudz palīdz," stāstīja Šteinbergs.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T.Dukurs šī gada Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Savukārt Šteinbergs ir Pasaules kausa debitants.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu