Liepiņa: Satraukumam par iekšējo situāciju "KPV LV" nav nekāda pamata (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes locekle Linda Liepiņa.
Partijas "KPV LV" valdes locekle Linda Liepiņa. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Satraukumam par iekšējo situāciju partijā "KPV LV" nav nekāda pamata, sarunā ar aģentūru LETA apgalvoja "KPV LV" valdes locekle Linda Liepiņa.

Liepiņa uzsvēra, ka jebkādi komentāri par Ministru prezidenta amatam nominētā Alda Gobzema (KPV LV) piedāvājumu veidot bezpartejisku profesionāļu valdību tiks sniegti pirmdien, 10. decembrī, pēc "KPV LV" frakcijas sēdes.

"Ātrāk nekas netiks komentēts," akcentēja Liepiņa.

Neskatoties uz publiski izskanējušajiem viedokļiem par iespējamajām nesaskaņām partijas iekšienē, Liepiņa norādīja, ka "pašā partijā viss ir kārtībā".

Viņa norādīja, ka Gobzemam ticis dots mandāts veidot valdību un nekādu izmaiņu partijā līdz šim nav bijis.

"Tas, ko iepriekš paziņoja ["KPV LV" līderis] Artuss Kaimiņš, ir viņa privātais viedoklis, kam nav nekāda sakara ne ar partijas kopējo nostāju, ne arī to, kas runāts frakcijā," teica Liepiņa.

"Frakcijas sēde notiks pirmdien, nekādu ārkārtas pasākumu līdz šim nav bijis, un stresam nav nekāda pamata," piebilda deputāte, uzsverot, ka nevajadzētu pārspīlēt notikumu gaitu, jo nekas ārkārtējs nav noticis.

Liepiņa īsti neformulēja arī savu personīgo viedokli par Gobzema piedāvājumu veidot bezpartejisku profesionāļu valdību, vien atkārtojot, ka Gobzems dara to, ko viņam uzticējis darīt Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Viņam ir partijas mandāts, līdz šim bijis arī valdes atbalsts, un nekāds cits valdes lēmums nav pieņemts," akcentēja Liepiņa.

Kā ziņots, Gobzems piektdien ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku pauduši, ka neatbalstītu šādu ieceri.

Ieceri neatbalsta arī Kaimiņš, kurš arī iepriekš paudis, ka viņš nebūtu gatavs iet valdībā, kurā tiktu pārstāvēta arī Zaļo un zemnieku savienība, ko iepriekš piedāvājis Gobzems.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu