Bendikai 28.vieta Pasaules kausa sprinta sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika sestdien Pokļukā ieņēma 28.vietu Pasaules kausa pirmā posma sacensības 7,5 kilometru sprintā.

Uzvaru sprintā izcīnīja iepriekšējās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Kaisa Mekereinena, somietei revanšējoties par ceturtdien 15 kilometru individuālajā distancē ciesto fiasko.

Mekereinena šāva nekļūdīgi, finišēdama pēc 20 minūtēm un 8,1 sekundes. Tikmēr otro vietu izcīnīja itāliete Doroteja Vīrere, kura zaudēja 14,8 sekundes, bet trešā bija francūziete Žistīna Braisā, kura atpalika 42,1 sekundi. Arī Vīrere un Braisā ugunslīnijā aizvēra visus desmit mērķus.

Bendika pirmajā šaušanā bija precīza, bet otrajā vajadzēja veikt vienu soda apli. Viņa Mekereinenai finišā zaudēja vienu minūti un 32,6 sekundes, kas deva 28.vietu.

Trasē Bendikai bija 42. ātrākais solis 103 biatlonistu konkurencē.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākusies lieliski, jo ceturtdien viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016.gada februārī, kad Kanādā sprintā bija piektā. Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Bendika iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā palika 55.vietā, savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņa nevienā no distancēm nespēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā.

Šis Pasaules kausa etaps Slovēnijā noslēgsies svētdien ar iedzīšanas sacensībām.

Pirms tam piektdien desmit kilometru sprintu aizvadīja kungi, kur savās pirmajās individuālajās sacensībās šosezon 16.vietu guva Andrejs Rastorgujevs, kurš turklāt šaušanā bija nekļūdīgs. Tikmēr abi pārējie Latvijas biatlonisti uzrādīja pieticīgākus rezultātus - Aleksandrs Patrijuks ieņēma 102.vietu, kamēr Daumants Lūsa ierindojās 107.pozīcijā.

Iepriekš ceturtdien 20 kilometru klasikā Rastorgujevs nestartēja, jo bija apaukstējies, kamēr 81.vietā bija Lūsa, Patrijuks bija 97.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš starp 109 biatlonistiem bija priekšpēdējais.

Svētdien Rastorgujevs pārī ar Bendiku ieguva 12.vietu jauktajā stafetē.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Pērn vīriešu konkurencē par Pasaules kausa ieguvēju kļuva titulētais francūzis Martēns Furkads, kamēr dāmām labākā bija somiete Kaisa Mekereinena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu