Ušakovs kļuvis par Eiropas socialdemokrātu mēru tīkla prezidentu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Nils Ušakovs kļuvis par Eiropas Sociālistu partijas (PES) pilsētu mēru sadarbības tīkla prezidentu, aģentūru LETA informēja partijā.

Ušakova PES kongresā uzsvēra, ka 2019. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanas noteiks Eiropas kontinenta nākotni, norādot, ka tā būs dažādu redzējumu sāncensība.

"Viens redzējums - Eiropas Savienība, Eiropas kontinents bez robežām. Miera, labklājības un sociālā taisnīguma Eiropa. Cits redzējums - tā ir Orbāna Eiropa, tā ir "Alternatīva Vācijai", zviedru demokrāti un Breksits. Ja mēs zaudēsim 2019. gadā - Eiropa zaudēs", pārliecināts Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka 2019. gadā būs daudz problēmu - nāksies cīnīties par mūsu vēlētājiem, "ko cenšas aizvest populisti". Tāpat nāksies cīnīties ar ārkārtīgi zemu aktivitāti vēlēšanās, norādīja politiķis, uzsverot, ka iespējamība, ka populistu vai nacionālistu vēlētāju aktivitāte būs augstāka, nekā to vēlētāju, kas atbalsta kreiso politiku, ir diezgan augsta.

"2019. gada izaicinājumi, ņemot vērā dažādus panākumu līmeņus nacionālajā līmenī, būs sarežģīti," rezumēja Rīgas pilsētas mērs.

Ušakovs akcentēja, ka PES ģimenei ir aktīvi, kuru nav citām Eiropas partijām - simti mēru, kas vada galvaspilsētas, lielas un vidējas pilsētas, kas realizē progresīvu politiku visā Eiropā. Ušakovs sacīja, ka PES nepieciešams mēru atbalsts.

"Kad runājam par nākotni un šo tīklu, mēs runājam ne tikai par 2019. gadu, bet arī tālāko perspektīvu. Runa ir par uzvaru nākamajā gadā, par progresīvas politikas realizāciju un mūsu pilsoņu aizstāvību," teica Ušakovs.

PES prezidents Sergejs Staniševs uzsvēra, ka Ušakovam kā PES mēru tīkla prezidentam būs jāstrādā Eiroparlamenta vēlēšanās, lai veicinātu atbalstu sociāldemokrātu idejām.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu