PK posms Siguldā noslēdzas ar bobsleja divnieku un sieviešu skeletona sacensībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Siguldas ledus trasē šodien tiek aizvadītas Pasaules kausa pirmā posma sacensības bobsleja divniekos un sieviešu skeletonā.

Kā pirmās trasē dosies skeletonistes, kurām pirmais brauciens sāksies plkst.9.30, bet otrajam starts tiks dots plkst.11.15. Sacensības tiešraidē translēs "Latvijas Televīzijas" 7.kanāls.

Sacensībām pieteikušās 16 skeletonistes, starp kurām būs arī Pasaules kausa ieguvēja, pasaules čempione un olimpiskā vicečempione Žaklīna Lelinga no Vācijas. Siguldā ir arī iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempione Lizija Jarnolda no Lielbritānijas, taču uz Latviju viņa nav ieradusies sportistes statusā, jo pirms pāris mēnešiem oficiāli lika punktu savai karjerai.

Siguldā nestartē arī Latvijas vadošā skeletoniste Lelde Priedulēna, kura iziet rehabilitācijas procesu pēc pavasarī veiktās operācijas.

Savukārt plkst.13 sacensības uzsāks bobsleja divnieki, tiem pusotru stundu vēlāk arī veicot otros braucienus. Latviju pārstāvēs pilotu Oskara Ķibermaņa un Ralfa Bērziņa ekipāžas. Tikmēr Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis sakopj savu veselību un šo sezonu pat varētu izlaist pilnībā.

Jau ziņots, ka pilota Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieku ekipāža sestdien Siguldā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa pirmā posma sacensībās, kamēr debitants Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi bija dalītā septītā pozīcijā.

Uzvaru Latvijas posmā svinēja olimpiskais čempions Frančesko Frīdrihs no Vācijas, kurš startēja kopā ar stūmēju Aleksanderu Šilleru. Frīdrihs bija ātrākais abos braucienos, pirmajā labojot trases (49,86 sekundes) un starta (4,82) rekordus.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Melbārža. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Bērziņš Pasaules kausa apritē vēl nebija startējis, tāpēc Siguldā viņš piedzīvo debiju.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa pirmajā posmā skeletonā Martins Dukurs ieņēma otro vietu, kamēr Tomass Dukurs bija sestais, bet Ivo Šteinbergs debijā ierindojās 11.vietā.

Jaunā Pasaules kausa sezona Siguldā sākās piektdien, kad sieviešu bobsleja sacensībās triumfēja olimpiskā čempione Mariama Jamanka no Vācijas.

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā būs astoņi posmi.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc lemts, ka Latvijā norisināsies divas vīru divnieku sacensības. Nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem.

Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu