Ilgi vērotam kontrabandas cigarešu tirgonim Juglā izdodas aizbēgt nesodītam (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Kontrabandas cigarešu tirgotāju shēma ir vienkārša - atrodas visu laiku vienā vietā, preci tur auto bagāžniekā un pārdod to tikai pazīstamiem pircējiem. Šādus tirgotājus ir iespējams novērot, taču reāli apcietināt ir daudz sarežģītāk, vēsta raidījums BezTabu.

Pirms aptuveni gada, raidījuma BezTabu žurnālisti novēroja kādu kontrabandas cigarešu tirgoni Koļu. Viņš Juglā, pie daudz dzīvokļu mājām novietojis savu auto. Lēnām pastaigājoties pa teritoriju, pie viņa ik pēc brīža pienāk kāds garāmgājējs.

Viņi aprunājas, kaut ko iedod viens otram, tālāk Koļa pieiet pie auto bagāžnieka, no turienes kaut ko izņem un atdod iepriekš satiktajam garāmgājējam. 

Šādas darbības ir novērojamas vairākas reizes dažu stundu laikā. 

Kad žurnālisti aizdomīgo vīrieti uzrunā, viņš tirgošanos neapstiprina, taču labi saprot, par ko tiek nopratināts. 

Toreiz BezTabu komanda viņam liek darbības izbeigt. Koļa lūdz iespēju vēl divas nedēļas atrasties šajā vietā. Žurnālists dod tikai nedēļu. Pēc sarunas, cigarešu tirgonis iekāpj kādā sarkanā automašīnā Volvo un dodas prom. Filmēšanas grupa viņam seko, taču auto ļoti lielā ātrumā, pārkāpjot noteikumus, aizbēg.

Pēc gada šajā pašā vietā, atkal tiek novērots sarkanais Volvo. Tomēr tirgotājs šoreiz ir cits. Pie viņa filmēšanas grupa dodas Rīgas pašvaldības policijas kompānijā. 

Kā norādīja policijas pārstāvji, viņi šādu tirgoni arestēt drīkst tikai gadījumā, ja ir veikts veiksmīgs kontrolpirkums. Citādāk cigarešu tirgoņus aizturēt nevar.

Sarkanā Volvo īpašnieks tika uzrunāts, taču viņš noliedza jebkādu tirgošanos, kā arī saistību ar iepriekš pieminēto Koļu. Viņš arī atteica pašvaldības policijas pārstāvjiem uzrādīt personu apliecinošu dokumentus. 

Pēc ilgas sekošanas aizdomīgajam vīrietim, viņš kļuva nervozs un metās bēgt, kas viņam arī izdevās. 

Policija informē, ka gada laikā viņi veikuši 17 veiksmīgus kontrolpirkumus. Viņi aicina iedzīvotājus informēt, ja novēro šādas aizdomīgas darbības savu māju pagalmos, ziņo BezTabu. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu