Lidostā "Rīga" atzīmēs filmas "Pērkons. A VR Rockumentary" prezentēšanu ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grupas "Pērkons" soliste Ieva Akurātere.
Grupas "Pērkons" soliste Ieva Akurātere. Foto: Ieva Lūka/LETA

Par godu filmas Pērkons. A VR Rockumentary prezentācijai Ņujorkā, starptautiskajā lidostā Rīga pirmdien, 10. decembrī, pulksten 18.00 notiks "pre-party" pasākums, uz kuru aicinātas Latvijas rokmūzikā un Trešās Atmodas kustība iesaistītās personības, aģentūru LETA informēja lidostas Rīga vecākais sabiedrisko attiecību speciālists Gvido Dzērve.

Pasākumā būs skatāma tiešraide no filmas pirmizrādei veltītās preses konferences, kurā piedalīsies komponists Juris Kulakovs un soliste Ieva Akuratere.

ASV tapusī virtuālās realitātes īsfilma stāsta par Pērkonu un tā lomu PSRS sabrukumā. Filmas veidotāji ir Mineapoles reklāmas aģentūra Fallon Worldwide, un projekta radošais direktors ir Korijs Makleods.

Filmas pirmā publiskā izrādīšana norisinājās maijā Francijā notikušajā VivaTech konferencē Parīzē, savukārt septembrī Rīgā notika filmas starptautiskā pirmizrāde.

"Es jūtos ļoti aizkustināta un pagodināta, ka mūsu rokgrupas Pērkons darbība, dokumentēta virtuālā filmas stāstā, ir uzrunājusi amerikāņu sabiedrību un likusi sajust līdzīgas pārdomas par humānismu, laikmeta griežiem un radošas personības alkām izpaust savu pārliecību," savas emocijas par filmas izrādīšanu ASV aprakstījusi Akuratere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu