Gulbis pasaules rangā saglabā vietu starp Top 100

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 96.pozīciju.

Šoruden 30 gadus vecais Gulbis pēc kvalifikācijas pārvarēšanas aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāvis pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem Gulbim ļautu arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Vēl pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Savukārt Latvijas otrās raketes godā joprojām ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis divas vietas un ieņem 453.pozīciju. Pēc uzvaras Suboticas "Futures" turnīrā viņš septembra sākumā veica vairāk nekā simts vietu kāpumu, bet vēl vēlāk sasniedza savu rekordaugsto 434.pozīciju.

Tikmēr valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš saglabā 1395.vietu. Pirms tam augustā latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš ieņem 1486.pozīciju, zaudējot divas vietas, bet Jānis Podžus atrodas 1535.pozīcijā, atkāpjoties par vienu vietu. Tikmēr Mārtiņš Rocēns ir 1640.pozīcijā, zaudējot divas vietas.

Tā kā ATP turnīru sezona ir noslēgusies, ranga pirmais simtnieks palicis nemainīgs.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš šosezon piedzīvoja spožu atgriešanos pēc cīņām ar traumām. Otrais savukārt ir spānis Rafaels Nadals, kamēr trešo vietu ieņem šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt ceturtais ir ATP sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs, piektais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet sestais ir Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons. Tālāk seko horvāts Marins Čiličs un austrietis Dominiks Tīms, bet devīto pozīciju ieņem japānis Kei Nišikori, kamēr desmitais ir amerikānis Džons Isners.

Dubultspēļu rangā Latvijas pirmā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš šobrīd ieņem 576.pozīciju, bet viņa brālis Jānis Podžus ieņem 733.vietu. Vēl Rūdolfs Mednis ieņem 1324.vietu, Grīnvalds atrodas 1356.pozīcijā, kamēr Artūrs Lazdiņš ieņem 1584.pozīciju. Podži un Grīnvalds pakāpušies par vienu vietu, bet Mednim un Lazdiņam ir četru pozīciju kāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu