Debitants Petersons izceļas ar pieciem punktiem NHL spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eliass Petersons
Eliass Petersons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitants Eliass Petersons svētdien regulārā čempionāta mačā atzīmējās ar pieciem punktiem un kaldināja Vankūveras "Canucks" uzvaru.

"Canucks" viesos ar rezultātu 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) sagrāva Sentluisas "Blues".

Petersons šajā mačā guva vienus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, kamēr viņa maiņas biedrs Broks Besers tika pie sava otrā "hat-trick" karjerā.

"Nezinu īsti, ko teikt. Cenšos sarūpēt iespējas saviem komandas biedriem un punkti nāk, ja tiek labi spēlēts. Tas ir viss, par ko domāju," pēc mača teica 20 gadus vecais Petersons.

Petersonam šī bija otrā piecu punktu spēle karjerā. Viņš šajā sezonā 26 spēlēs guvis 15 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Tāpat pārliecinošu uzvaru svinēja Vinipegas "Jets", kas savā laukumā ar 7:1 (2:1, 3:0, 2:0) pārspēja Filadelfijas "Flyers".

"Jets" hokejist trīs no septiņiem vārtiem guva vairākumā.

Turpretī minimālu uzvaru svinēja Edmontonas "Oilers", kas savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Kalgari "Flames".

"Oilers" labā vienīgos vārtus guva Konors Makdeivids, kamēr vārtsargs Miko Koskinens atvairīja visas 24 pretinieku mestās ripas un tika pie trešās "sausās" uzvaras sezonā.

Citā mačā Bostonas "Bruins" viesos pagarinājumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Otavas "Senators", uzvaras vārtus gūstot Torijam Kragam.

Tikmēr Monreālas "Canadiens" viesos ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Čikāgas "Blackhawks", svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Savukārt Anaheimas "Ducks" mājās ar 6:5 (3:3, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā guva virsroku pār Ņūdžersijas "Devils". Zīmīgi, ka "Devils" pamatlaikā trīs no pieciem vārtiem ielaida, ripai tīklā ielidojot no saviem hokejistiem.

Vēl svētdien iepriekšējās sezonas Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights" savu līdzjutēju priekšā ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pieveica Dalasas "Stars". "Golden Knights" hokejisti mājās uzvarējuši piecas spēles pēc kārtas.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 47 punktiem 31 mačā atrodas Tampabejas "Lighting", kam ar 41 punktu 30 cīņās seko Toronto "Maple Leafs", bet pie 38 punktiem 30 dueļos tikusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres". Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 40 punktiem 31 spēlē ir Kalgari "Flames", otro vietu ar 39 punktiem 30 mačos ieņem Nešvilas "Predators", bet trešā ar tādu pašu bilanci ir Kolorādo "Avalanche".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu