Krievijā bijušais policists nogalinājis 56 cilvēkus (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

Krievijas tiesa pirmdien atzinusi bijušo policistu Mihailu Popkovu par vainīgu 56 cilvēku slepkavībās, kas pastrādātas laikā no 1992. gada līdz 2007. gadam.

Popkovam jau ir piespriests mūža ieslodzījums par 22 sieviešu slepkavību.

Prokuratūra tiesā norādīja, ka Popkovs jūt "patoloģisku valdzinājumu nogalināt cilvēkus".

Tiesa Irkutskā atzina viņu par vainīgu arī desmit upuru izvarošanā.

Popkovam tika piespriests otrs mūža ieslodzījums un viņam tika atņemta pensija, ko viņš saņēma kā atvaļināts policists.

No darba Popkovs aizgāja 1998. gadā, bet 2012. gadā tika aizturēts.

Popkovs 2015. gadā tika notiesāts par 22 sieviešu nogalināšanu. Viņš nogalināja upurus pēc tam, kad Angarskas apkārtnē vēlu vakarā bija piedāvājis aizvest sievietes, bieži vien savā policijas automašīnā.

Vēlāk pēc notiesāšanas viņš atzinās, ka nogalinājis vēl 59 cilvēkus, bet tika notiesāts par 56 slepkavībām, jo trijos gadījumos izmeklētājiem neizdevās pierādīt, ka noziegums noticis, atsaucoties uz tiesas preses dienestu, vēsta ziņu aģentūra Interfax.

Popkovs notiesāts par vairāk slepkavību nekā tādi bēdīgi slaveni slepkavas kā Aleksandrs Pičuškins, kurš nogalināja 48 cilvēkus, kā arī vēl padomju laikā 51 cilvēku nogalinājušais Andrejs Čikatilo.

Popkovu izdevās notvert tikai pēc tam, kad izmeklētāji atkārtoti izskatīja lietas un veica DNS pārbaudes apkārtnes iedzīvotājiem, koncentrējoties uz tiem, kuri vada automašīnas modeli, kura riepu nospiedumi atbilst noziegumu vietās atrastajiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu