Sabiedrības krējums bauda Ineses Galantes Ziemassvētku koncertu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 8.decembrī, Rīgas Doma baznīcā notika Ineses Galantes tradicionālais ziemas koncerts "Ziemassvētku prelūdija", kuru apmeklēja dziedātājas talanta cienītāji, kultūras baudītāji, tostarp, Latvijas prominences.

Koncerta rīkotāji vēsta, ka šā gada pasākumu iedvesmoja divi svarīgi notikumi: pirmkārt, tieši pirms 200 gadiem dzimis dižais franču komponists Šarls Guno, kas ir sarakstījis vienu no visspēcīgākajām “Ave Maria” muzikālajām interpretācijām. Otrkārt, 200 gadu jubileju svinēja vispatiesākā Ziemassvētku himna un pasaulē vispopulārākā kristiešu dziesma “Klusa nakts, svēta nakts”, tādēļ “Ziemassvētku prelūdijas” koncertprogramma šogad bija īpaši svinīga.

Doma baznīcā izskanēja slavenie Kaldara, Hendeļa, Rossini, Baha, Guno, Pergolezes, Loida Vēbera un Pjacollas skaņdarbi operas dīva Ineses Galantes un viņas draugu, slavenu Latvijas mūziķu – Sergeja Jēgera, Aivara Kalēja, Andreja Osokina izpildījumā. Tāpat tradicionāli koncertā piedalījās konkursa “Ineses Galantes talanti” dalībnieki un laureāti. Šoreiz tas bija saksofonists Aigars Raumanis, akordeonists Oskars Maurers, vijolniece Taisa Ticiana Geitusa-Eitvina un jaunā arfiste Sofija Lanskaja.

“Paldies mīļai publikai par dvēseles siltumu, uzticību un sirsnību. Man un maniem kolēģiem ir ļoti patīkami, ka, pēc jūsu teiktā, Ziemassvētki jums sākas tieši ar tradicionālo koncertu Doma baznīcā,” pēc pasākuma teica Inese Galante.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu