Makrons palielina minimālo algu, cenšoties apvaldīt "dzelteno vestu" protestus (4)

Foto
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: EPA/Scanpix

Izrādot ievērojamu pretimnākšanu Franciju satricinājušo "dzelteno vestu" protestu dalībniekiem, prezidents Emanuels Makrons pirmdien paziņoja, ka, sākot ar nākamo gadu, minimālā mēnešalga tiks palielināta par 100 eiro.

Minimālā alga 2018. gadā noteikta 1498 eiro līmenī pirms nodokļu nomaksas un 1185 eiro līmenī pēc nodokļu nomaksas.

Makrons piekāpies arī attiecībā uz izteikti nepopulāro nodokļu palielināšanu pensionāriem, ko ieviesusi viņa valdība.

Uzrunājot valsti, 40 gadus vecais bijušais investīciju baņķieris runāja pazemīgākā tonī nekā parasti, šādi, pēc visa spriežot, apliecinot, ka ņēmis vērā kritiku, kas veltīta viņa vadības stilam.

"Es zinu, ka dažus no jums esmu sāpinājis ar saviem paziņojumiem," viņš sacīja.

Makrons uzsvēra, ka protesti, kuros pamatā iesaistījušies mazpilsētu un lauku reģionu iedzīvotāji ar zemu ienākumu līmeni, ir ilgstošu problēmu rezultāts.

"Viņu posts neaizsākās vakar. Mēs galu galā esam pie tā pieraduši," viņš atzina.

"Tie ir panīkuma 40 gadi, kas tagad parādās virspusē," piebilda Makrons.

Fotogalerija: Degvielas cenu nemieri Francijā

Francijā protesti sākās pagājušajā mēnesī, auto īpašniekiem paužot sašutumu par plānoto degvielas nodokļa paaugstināšanu. Taču pakāpeniski protestos sāka skanēt arī citi saukļi, aktīvistiem norādot, ka Makrona valdībai vienkāršo cilvēku problēmas nerūp.

Sestdien Francijā "dzelteno vestu" protestos, kuru gaitā izraisījās demonstrantu sadursmes ar policiju, tika aizturēti 1723 cilvēki.

Parīzē, kur protestētāji aizdedzināja automašīnas un mēģināja celt barikādes, policija pret demonstrantiem lika lielā ūdens lielgabalus un asaru gāzi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu