Urbanovičs: Kaut kas liek domāt, ka decembrī valdību izveidos (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs 12. Saeimas pēdējās sēdes laikā.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs 12. Saeimas pēdējās sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Decembrī jaunā valdība varētu tikt izveidota, pieļauj "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

"Saskaņa" valdības veidošanas sarunās netiek iesaistīta, tomēr otrdien visu Saeimas frakciju dodas uz tikšanos ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka dosies pie prezidenta "ar interesi uzzināt, kas notiek valstī". "Neceru, ka viņš man jautās padomu. Es neesmu tik uzpūtīgs," piebilda politiķis.

Taujāts, vai pārējām partijām vēl ir iespējas vienoties par valdības izveidi, Urbanovičs norādīja, ka iniciatīva ir Vējonim, viņš to uzņēmies un viņam nekas cits neatliks, kā uzņemties to arī turpmāk.

"Sešas tā saucamās pareizās partijas parādīja savas spējas," ironizēja Urbanovičs, komentējot valdības veidošanas procesu. Vienlaikus viņš piebilda: "Man kaut kas liek domāt, ka decembrī vienošanās būs."

Kā ziņots, Vējonis otrdien tiksies ar 13. Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai pārrunātu politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu, tai skaitā iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.'

Sarunas ar frakciju vadītājiem notiks atsevišķi, katram veltot aptuveni pusstundu, liecina publicētā Vējoņa darba kārtība.

Prezidents ar partiju pārstāvjiem tiksies secīgi atbilstoši to iegūtajam atbalstam vēlēšanās.

Pirmdien pēc tikšanās politiķi Aldi Gobzemu (KPV LV) Vējonis žurnālistiem paziņoja, ka atsauks Gobzema nomināciju premjera amatam, kā arī sāks konsultācijas ar partijām.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu