Neoficiālās sarunās kā iespējamo kompromisa kandidātu premjera amatam min JV politiķi Kariņu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krišjānis Kariņš.
Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Neoficiālās sarunās kā iespējamo kompromisa kandidātu premjera amatam politiķi min "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvi Krišjāni Kariņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņš aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik prezidents nav aicinājis viņu uz tikšanos, kā arī sarunas par viņa nominēšanu nav notikušas.

Kariņš norādīja, ka pašlaik situācija ir ļoti neskaidra un jāredz, kā tā attīstīsies, proti, vai AP nevēlēsies izvirzīt citu kandidātu, ņemot vērā, ka tā ir tā dēvētā jaunā partija.

Neoficiāli tiek pausts, ka koalīcijas kodolu sākotnēji varētu veidot AP, Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī JV. Šīm partijām parlamentā ir 50 balsu. Atkarībā no tālākām sarunām un arī JKP "sarkanajām līnijām" pret Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), varētu būt runa arī par ZZS iesaisti un kādām "KPV LV" balsīm.

AP pārstāvis Artis Pabriks šodien paziņoja, ka vairs nepretendē uz Ministru prezidenta amatu.

AP norāda, ka neuzstās uz premjera amata kandidātu no savas partijas un saskata iespēju vienoties par kompromisa kandidātu no citu politisko spēku izvirzītajiem politiķiem, žurnālistiem sacīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš sacīja, ka partijas var vienoties par kompromisa kandidātu no citu partiju izvirzītajiem, izņemot tos, kuri jau bija nominēti šim amatam. Pavļuts norādīja, ka AP neuztur savu nomināciju kopumā.

Neoficiālās sarunās politiķi norādījuši, ka partijas varētu mēģināt vienoties par kompromisa kandidātu, kas būtu JV pārstāvis Kariņš.

Kā ziņots, Valsts prezidents vakar atsauca "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema nomināciju premjera amatam.

Šodien notiek jaunas Valsts prezidenta tikšanās ar partijām.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu