Krievijā bijušajam policistam piespriests 13 gadu cietumsods par spiegošanu Norvēģijas labā (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Tiesa Krievijā otrdien piespriedusi 13 gadu cietumsodu bijušajam policistam, kurš tika apsūdzēts par dokumentu nodošanu spiegam no Norvēģijas, vēsta Krievijas mediji.

Krievijas pilsonis Aleksejs Žitņiks tika aizturēts par slepenu Krievijas jūras spēku dokumentu nodošanu Norvēģijas pilsonim Frūdem Bergam, atsaucoties uz izmeklētājiem, Berga aizturēšanas laikā vēstīja mediji.

Žitņiks slēgtā tiesas sēdē tika notiesāts par nodevību un viņam tika piespriesti 13 gadi cietumā, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Bergs tika aizturēts pērnā gada decembrī Maskavā un visu laiku atradās pirmstiesas apcietinājumā.

Kopš Krievija okupēja Krimu, tradicionāli labās Norvēģijas un Krievijas attiecības ir pasliktinājušās.

Norvēģija 2016. gadā paziņoja, ka 330 ASV jūras kājnieki tiks rotācijas kārtībā izvietoti vairāk nekā 1000 kilometrus no Krievijas robežas. Krievija kritizēja Norvēģijas soli, apgalvojot, ka tas nekādi nevairos Ziemeļeiropas drošību.

Pagājušajā mēnesī Norvēģija apsūdzēja Krieviju GPS signālu traucēšanā Norvēģijas ziemeļos, kur šogad norisinājās NATO militārās mācības.

Oktobrī Norvēģija aizturēja Krievijas pilsoni uz aizdomu pamata par spiegošanu Norvēģijas parlamentā, bet pierādījumu trūkuma dēļ viņš tika atbrīvots.

Norvēģijas izlūkdienests pagājušajā gadā ziņoja, ka valsts Ārlietu ministrija, armija un citas institūcijas piedzīvojušas kiberuzbrukumus, kurus veikuši hakeri, kas, visticamāk, ir saistīti ar Krieviju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu