LOK apturēs finansējumu Latvijas Taekvondo federācijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) par ētikas normu, sportistu tiesību pārkāpšanu un labas pārvaldības principi neievērošanu ar 2019. gada 1. janvāri apturēs finansējumu Latvijas Taekvondo federācijai (LTKF), lemts LOK Izpildkomitejas sēdē.

Jautājums par ētikas normu ievērošanu un labas pārvaldības principu ievērošanu LTKF aktualizējās vasarā, kad LOK Ētikas komisija ierosināja lietu un uzlika LTKF vadībai par pienākumu novērst trūkumus tās darbībā attiecībā uz likumdošanā noteiktajiem labas pārvaldības principiem un sportistu tiesību ievērošanu.

Ņemot vērā LTKF vadības nihilistisko attieksmi, nevēlēšanos uzlabot savu darbību un pieļautos Sporta likuma pārkāpumus, LOK Izpildkomiteja ir noteikusi sankcijas apturēt jebkādu finansējumu LTKF no LOK puses, sākot ar 2019. gada 1. janvāri.

Tāpat LOK uzsākusi saraksti ar Pasaules Taekvondo federāciju ("World Taekwondo") par Latvijas sportistu gatavošanās un piedalīšanās iespējām olimpiskās kvalifikācijas sacensībās un 2020. gada olimpiskajās spēlēs, ja LOK būs spiesta pieņemt lēmumu par LTKF atzīšanas anulēšanu.

Tika norādīts, ka federācijas darbā atbilstoši Sporta likuma noteikumiem jānodrošina labas pārvaldības principu ievērošana, kas paredz, ka sporta organizatoriskajā un pārvaldības darbā tiek ievēroti demokrātiskās pārvaldības principi, tiek definēti skaidri mērķi, tiek izstrādātas taisnīgas procedūras, procesu atklātība, efektīva sadarbība ar ieinteresētajām personām, efektīvs un ilgtspējīgs regulējums, kā arī pārraudzības un atbildības līmeņi, kas ir katras Latvijas atzītās sporta veidu federācijas pienākums, rūpējoties par sava sporta veida attīstību un sportistu tiesību un interešu ievērošanu un atbalstīšanu, sevišķi gatavojoties 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Kā ziņo LOK, kopš tā laika LTKF vadība - prezidents Hermanis Močaļins un ģenerālsekretārs Viktors Mališausks - nav spējuši uzlabot nevienu no noteiktajiem labas pārvaldības principu punktiem, kā arī turpinājusies ignorance pret Latvijas labākajām taekvondo sportistēm - māsām Inesi un Jolantu Tarvidām un viņu sportiskajiem sasniegumiem.

LOK Izpildkomiteja aicināja Latvijas Sporta federāciju padomi un Izglītības un zinātnes ministriju arī vērtēt labas pārvaldības principu ievērošanu LTKF. Oficiāla vēstule ar LOK Izpildkomitejas lēmumu LTKF tiks nosūtīta trešdien, 12. decembrī.

LTKF prezidents ir Močaļins, valdē darbojas arī Mališausks, Jānis Ivanovs, Olga Kaziora un Deniss Sisojevs, liecina "firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu