Kučinskis: Politiskās krīzes Latvijā nav, bet zināms haoss gan (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijām divus mēnešus nespējot izveidot jaunu valdību, politiskās krīzes Latvijā vēl gluži nav, bet zināms haoss gan, šādu viedokli telekanālā LNT pauda aizejošās valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis uzsvēra, ka viņa valdība strādā un arī Saeimas komisijas ir visai rīcībspējīgas. Drauds gan esot tas, ka, neesot valdošajai koalīcijai, daži Saeimas lēmumi var būt tādi, ko valdība nākotnē nespēs izpildīt.

Man ir grūti iedomāties, ka pagaidu valdība varētu strādāt līdz pavasarim, sacīja Kučinskis un pauda cerību, ka partijas saņemsies un izveidos jaunu valdību. Viņš atgādināja, ka problēma, lai vieglāk panāktu vienošanos, ir tā, ka Saeima ir ļoti sadrumstalota.

Kučinska skatījumā, partijām sarunas vairāk jāvirza uz jautājumiem, kas vieno vai ko vēlamies Latvijā sasniegt, nevis jāmetas iekšā sarunās ar uzstādījumu: "Es būšu, es būšu..."

Zaļo un zemnieku savienības politiķis cer, ka Jaunā konservatīvā partija un "KPV LV", kas sevi pozicionē kā pēdējo vēlēšanu uzvarētājus, būs izvērtējušas valdības veidošanas sarunās pieļautās kļūdas, ņēmuši vērā apdedzināšanos, nolaidīsies no augstumiem, noņems nepārtrauktās "sarkanās līnijas" un strādās konstruktīvi, kas atvieglotu valdības izveidi.

Savukārt ja partijas gaidīs rīcību tikai no prezidenta Raimonda Vējoņa, tad nekas labs nav gaidāms, uzskata politiķis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu